Elazığ Belediyesi, Su Bedelini En Düşük Tutan Belediyeler Arasında

Eser, hizmet ve insanı merkeze alan belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi, içme suyu için önemli bir fedakârlık yaparak maliyet fiyatının çok altında vatandaşın hizmetine sunuyor.

Elazığ Belediyesi, Su Bedelini En Düşük Tutan Belediyeler Arasında
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gönül belediyeciliği ile Elazığlıların gönüllerinde samimi bir yer edinerek hizmet ve eser üretmeye devam eden ve Elazığ’ı emin adımlarla geleceğe taşıyan Şahin Şerifoğulları Başkanlığındaki Elazığ Belediyesi, içme suyu temini konusunda da maliyet fiyatlarını göz ardı ederek vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.

ELAZIĞ BELEDİYESİ, VATANDAŞIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDİYOR

Önceki yıllarda olduğu gibi bu dönem de birçok öneli büyükşehir belediyesi ve çevre illerin belediyelerine kıyasla Elazığ Belediyesi, artan enflasyon ve ekonomik koşullara karşı vatandaşların yanında olmak amacıyla, elektrik enerjisi ile temin edilen ve bundan dolayı yüksek rakamlara mal edilen içme suyunu, maliyet fiyatının çok altında vatandaşın hizmetine sunuyor.

FARKLI İLLERDE İKAMET EDEN BİR VATANDAŞ, ELAZIĞLI BİR KİŞİDEN 3 BUÇUK KAT DAHA FAZLA SU ÜCRETİ ÖDÜYOR

Bu kapsamda Elazığ Belediyesi dar gelirli vatandaşı düşünerek meskenlerde kullanılan 0-15 ton arası içme suyunu 10 TL’ye ulaştırıyor. Birçok büyükşehir belediyesi ve komşu illere bakıldığında ise içme suyu bedeli, Elazığ Belediyesi’nin belirlediği ücretin çok üzerinde. Elde edilen veriler doğrultusunda İstanbul’da yaşayan bir vatandaşın, Elazığ’da ikamet eden bir vatandaştan yaklaşık 3 buçuk kat daha fazla su bedeli ödediği görülüyor.

DİĞER BELEDİYELERİN SU BEDELLERİ

İşte, farklı illerde bulunan vatandaşlardan tahsil edilen 1 ton suyun bedeli şu şekilde;

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde :15.7 TL

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde :15.97 TL

Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nde :25.96 TL

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde:20.18 TL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde:33.98 TL

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde:13.73 TL

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde: 18.67 TL

ELAZIĞLILAR, KALİTELİ VE SAĞLIKLI İÇME SUYUNA KAVUŞACAK

Her fırsatta insan odaklı hizmet anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi, bir yandan suyu vatandaşlara ucuza ulaştırırken bir yandan da alt yapı yetersizliğinden kaynaklı sorunları bertaraf edip, şehrin yıllardır ihmal edilen ve kangrene dönen altyapı sorununa neşter vuruyor. Elazığ’ı geleceğe taşıyacak olan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla, Elazığ’ın içme suyu hatları sağlıklı bir yapıya kavuşturulacak. Böylece vatandaşlar, hem kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmuş olacak, hem de altyapı yetersizliğinden kaynaklanan kayıplar önlenerek, su tasarrufu sağlanmış olacak.