Elazığ'a yapılacak konut sayısı güncellenmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti Grup Toplantısında açıklamalarda bulundu. Toplantıda illere yapılacak konut sayılarına ilişkin rakamlar da paylaşıldı. Ancak Elazığ'a yapılacak konutlar için 1 Mart tarihinde açıklanan 4 bin 500 konutun verisinin güncellenmediği, yapılacak köy konutlarına ilişkin verilerin ise açıklanmadığı görüldü.

Elazığ'a yapılacak konut sayısı güncellenmedi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin yeniden inşa ve ihyası için çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında bu doğrultuda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, illerin yeniden inşası için yapılacak konut sayılarına ilişkin güncel rakamları da paylaştı. Konutların 1 yıl içerisinde yapılacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elazığ, Malatya ve Manavgat gibi afet yalayan şehirlerde yapılan konutları da örnek gösterdi.

ELAZIĞ'A 4 BİN 500 KONUT YAPILACAK

Grup toplantısında açıklanan verilere bakıldığında ise Elazığ'a yapılacak konut sayısının 4 bin 500'de kaldığı görüldü. Yapılacak köy konutlarına ilişkin veriler ise açıklanmadı.Elazığ'a ilişkin bu veriler en son 1 Mart tarihinde yapılan Ak Parti Grup Toplantısında açıklanmıştı. 1 Mart'tan bugüne kadar büyük bir artış gösteren ve 7 bini geçen ağır hasarlı bina sayısına rağmen yapılacak konut sayısının 4 bin 500'de kalması kamuoyunda terdirginlik oluşturdu.

Elazığ'a yapılacak konut sayısı güncellenmedi

YILDIRIM, SAYI ARTACAK DEMİŞTİ

Öte yandan Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, geçtiğimiz gün geçrekleştirilen basın toplantısında, Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısına dikkat çekerek buna bağlı olarak yapılacak konut sayısının artacağını söylemişti.