Elazığ'a Dev Yatırım

Geçmişte Elazığspor'a isim sponsorluğu yapan ve şehrimize önemli katkıları olan Sanica Isı Sanayi A.Ş. Elazığ OSB'de 220 milyon TL değerinde yerli ve milli tarımsal sulama tesisini kuruyor.

Elazığ'a Dev Yatırım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Geçtiğimiz yıllarda Elazığspor’a isim sponsorluğu yapmak suretiyle ilimize önemli katkılar sunan Sanica Isı Sanayi A.Ş.  220 milyon değerinde bir yatırım yapma kararı aldı.

Sanica Isı Sanayi A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Nesimi Fatinoğlu öncülüğünde Elazığ’da ‘tarımsal sulama tesisi’ yatırım çalışmaları başladı.  220 Milyon TL maliyetli Tarımsal Sulama Tesisi  Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde 8000 metrekarelik bir alana kurulacak. 

Elazığ'a Dev Yatırım

BİRÇOK KİŞİYE İSTİHDAM 

Başlatılan yatırım çalışmaları tamamlandığında Elazığ’da kurulacak olan tarımsal sulama tesisi fabrikası bölgemiz tarımına hizmet vermenin yanı sıra istihdam kaynağı da olacak. Yatırımın ön onayı alınan Ziraat Bankası KGF kaynaklı İmalata Dayalı Teşvik Paketi kapsamında 10 yıl vadeli, %8 faiz oranlı 180 milyon TL tutarlı kredi ile finanse edilecek tesisin toplam maliyeti ise 220 milyon TL olarak ifade ediliyor. 

ELAZIĞ’A HAYIRLI OLSUN

Nesimi Fatinoğlu yaptığı açıklamada, “Elazığ Organize Sanayi Bölgesi’nde 8000 metrekarelik bir alana Tarımsal Sulama Tesisi kurulması yatırımı ile ilgili olarak çalışmalara başladık. Tüm dünya ülkelerinin en büyük sorunlarından biri olan kuraklığın önlenmesinde en etkili yöntem doğru sulama yönteminin uygulanmasıdır. Doğru sulama uygulamasının en büyük faydalarından ilki çölleşmenin önüne geçmek, diğeri ise toprakların doğru sulama yöntemi ile daha uzun yıllar verimli halde kullanılmasını sağlamaktır. Artan toprak verimliliği ile daha fazla üretim neticesinde, hem ülkemize hem de tarımımıza katkı sağlanacaktır.” dedi. 

Elazığ'a Dev Yatırım

AKILLI SULAMA SİSTEMLERİ ÜRETİLECEK

Tesislerde yağmurlama sulama, yuvarlak damlama sulama, yassı damlama sulama, basınç ayarlı yassı damlama sulama sistemleri ve bu ürünlerin tüm aksesuar üretimini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Fatinoğlu,“ Akıllı sulama sistemlerinin üretimi alanındaki bu yatırımımız, ülkemizin ilk yerli ve milli yatırımı olacak. Söz konusu yatırımımızla iç piyasa yanında yapacağımız ihracatla tüm dünya ihtiyacını karşılamayı hedeflemekteyiz. Tesislerimizde; yağmurlama sulama, yuvarlak damlama sulama, yassı damlama sulama, basınç ayarlı yassı damlama sulama sistemleri ve bu ürünlerin tüm aksesuar üretimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Yatırımın ön onayı alınan Ziraat Bankası KGF kaynaklı İmalata Dayalı Teşvik Paketi kapsamında 10 yıl vadeli, %8 faiz oranlı 180 milyon TL tutarlı kredi ile finanse edilmesini planlıyoruz.” diye ifade etti.  

ALANINDA İLK YERLİ VE MİLLİ PROJE 

Fatinoğlu,“İlave olarak, 220 milyon TL tutarındaki bu yatırımın teşvik belgesi kapsamında, 10 yıl süreyle SGK primi işveren hissesi desteği, ücret gelir vergisi desteği, %90 kurumlar vergisi indirimi, faiz desteği, gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnası sağlıyoruz. Bu kapsamda, uzun süredir üzerinde çalıştığımız, ülkemiz için faydalı olacağını düşündüğümüz yerli ve milli projemiz olan tarımsal sulama tesisi projemizin; topluma, tarıma, istihdama katkı sağlayacağını düşünüyor, bu önemli projemizin hem ülkemize, hem Elazığ ilimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Elazığ'a Dev Yatırım

MÜJDESİ ÖNCEDEN VERİLMİŞTİ 

Geçtiğimiz günlerde A para TV kanalına konuk olan Fatinoğlu, hayata geçirecekleri proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulunmuştu. 
Fatinoğlu, yaptığı açıklamada, “Bizim ilgilendiğimiz çok alan var. Bunlardan bir tanesi de tarımsal sulamadır. Türkiye’nin en büyük ihtiyaçlarından bir tanesidir. 3-4 yıldır biz bu konunun üzerindeyiz. Bunlarla ilgili de kısmi bazı yatırımlarımızı tamamladık. Şimdi son etap yatırımları masaya yatırdık. Bunlar üzerinde araştırmalar yapıyoruz. Türkiye’de şimdi damla sulamayı yapan bir sürü yer var. Fakat hepsi düz araziye göre kullanılan damla sulama sistemlerini yapıyorlar.” dedi. 

3 YABANCI FİRMA VAR, BİZ YERLİ FİRMA OLARAK GİRMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ 

Fatinoğlu,“Hâlbuki Türkiye’nin ihtiyacı akıllı drip dediğimiz eğimli arazide basınç kontrollü olarak her tarafa eşit su dağıtabilen. Bu sulama sistemini de ilk yerli firma olarak biz yapmak istiyoruz. Çünkü Türkiye pazarını 3 tane yabancı firma domine ediyor. İsrail firması var, Hintli bir firma var bir de Amerikalı bir firma var. Biz bu sektöre dördüncü firma olarak girmeyi hedefliyoruz.” dedi. 

Elazığ'a Dev Yatırım

ÜLKEMİZİN EN ACİL İHTİYACINI KARŞILAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ 

Fatinoğlu,“Aldığımız teşvik yaklaşık 280 milyon lira. Bu boyutlar da bir yatırımımız olacak. Ama ülkemizin en acil ihtiyaçlarından bir tanesini karşılayacağımıza inanıyoruz. Çünkü bu Pazar hızla büyüyecek.” dedi.

DEVLETİMİZİN DESTEKLERİ BÜYÜK  

Fatinoğlu,“Tarım ciddi bir su tüketim alanı. Burada bizlerinde ciddi tedbirler almamız lazım. Devletimiz de bu konuyu çok destekliyor. Hatta bazı bölgelerde pilot bölge ilan ederekten orada tüm desteklerini veriyor, bunu yapmayana da tarımsal desteklerini kesiyor. Çünkü artık suyu verimli kullanmamız şart.” dedi.