ELAZIĞ SORUYOR!

Erkan BAY/Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı sahte diploma ile görev yapan öğretmenlerin tespiti için ülke genelinde bir çalışma yaparak

ELAZIĞ SORUYOR!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığı sahte diploma ile görev yapan öğretmenlerin tespiti için ülke genelinde bir çalışma yaparak yaklaşık 71 öğretmenin görevine son verdi.

 

Bu çalışmalar kapsamında Elazığ’da da sahte diploma ile görev yapan öğretmenlerin tespiti için Elazığ Valiliği’nin gerekli çalışmaları yapmasını Hakimiyet Gazetesi olarak Manşet’ten yayınlamıştık.

‘’SES SEDA YOK’’

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapmış olduğu çalışmalar kapsamında Elazığ’da sahte diploma ile öğretmenlik yapan kişilerin tespiti için bir çalışma başlatılmıştı. Yaklaşık 3 ay olmasına rağmen yapılan tespit çalışmaları hakkında kamuoyuna her hangi bir bilgilendirme yapılmadı.

 

‘’KAMUOYU MERAK EDİYOR’’

Elazığ kamuoyu  Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu sahte diploma tespit çalışmalarının Elazığ’ da yapılıp yapılmadığını  ve gerekli incelemeler kapsamında Elazığ’da sahte diploma ile öğretmenlik yapan kişilerin olup olmadığını merak ediyor. Bu nedenle Elazığ kamuoyu  Sahte Diploma çalışmaları hakkında Elazığ Valiliği’nden bir açıklama bekliyor.

 

‘’MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TÜM İLLERE YAZI GÖNDERMİŞTİ’’

 

Sahte diplomalarla kamuda görev yapan memur ve öğretmenlerle ilgili kapsamlı bir çalışma yapan Milli Eğitim Bakanlığı, tüm illere gönderdiği yazı ile hizmet yılına bakılmaksızın halen görev yapan tüm öğretmenlerin diplomalarının bir örneğini istemişti. Bugüne kadar sahte diplomayla öğretmenlik yaptığı tespit edilen 71 öğretmenin görevine son veren Milli Eğitim Bakanlığı, ayrıca, KPSS'nin ilk uygulandığı 1999 yılından bu yana yapılan atamalara ait, geriye dönük bütün öğretmenlerin diplomalarının mercek altına alındığı ayrıntılı inceleme süreci başlattı.

 

‘’SAHTE DİPLOMA BİR İHBAR İLE ORTAYA ÇIKTI’’

 

Sahte diploma ile ilgili ilk bilgiler, yaklaşık 3 ay önce Gaziantep'te bir öğretmenin, bir okulda biyoloji bölümünden mezun olmasına rağmen özel eğitim öğretmenliği yaptığıyla ilgili ihbarı değerlendirilmesiyle ortaya çıkmıştı. Bu öğretmenin mezun olmadığı bir alana ait sahte diploma düzenlendiğinin tespit edildiğini belirleyen Bakanlık yetkilileri,  bunun üzerine ilk olarak, daha düşük KPSS puanıyla atanmanın mümkün olduğu Özel Eğitim Zihinsel Engelliler Öğretmenliği alanında görev yapan bütün öğretmenlerin diplomalarını acil olarak sorgulamaya başladıklarını ifade etmişti.

 

TÜM PERSONELİN MEZUNİYET BİLGİLERİ SORGULANIYOR    

MEB Rehberlik ve Denetim Başkanlığı, diploma teyitleri ile ilgili iş ve işlemleri, sahte diplomanın sözde verildiği belirtilen üniversiteler ile yazışma yaparak yürütüyor. Ayrıca bundan sonraki öğretmen atama dönemlerinde bu ve benzeri sorunların ortaya çıkmaması için gerekli tedbirler de alınacak.