ELAZIĞ'A 100 YATAKLI FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULMALI

Çeşitli Branşlarda Uzman Doktorumuz ya yok ya da yetersiz

Doğukent'te yapılacak olan sağlık kampüsünden sonra   Elazığ'ın  adeta

ELAZIĞ'A 100  YATAKLI  FİZİK TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çeşitli Branşlarda Uzman Doktorumuz ya yok ya da yetersiz

Doğukent’te yapılacak olan sağlık kampüsünden sonra   Elazığ’ın  adeta sağlıkta bir cazibe merkezi haline geleceğini fakat hala çeşitli branşlarda eksikler olduğunu belirten Mehmet Karataş “ İlimiz sağlıkta cazibe merkezi olacak diyoruz ama hala Malatya’ya ya da Ankara’ya  gitmek zorunda olduğumuz  bazı branş kadrolarımızda eksiklik var. Bu eksikliklerin başında çocuk nöroloji uzmanı eksikliğimiz var. Kadromuz olmasına rağmen nedense Elazığ’a bir türlü çocuk nöroloji uzmanı getirtip istihdam edemiyoruz.  Bu tür bir çocuk hastamız olduğunda biz maalesef Malatya  ya da Ankara’ya götürmek zorunda kalıyoruz.  Diğer taraftan Hematoloji (kan hastalıkları)   branşında hekim ihtiyacımız var. Bu konuyla ilgili gerekli adımlar atılmadı ve  uzman ihtiyacımız maalesef henüz karşılanmadı.  Diğer eksik olan branşlarımız çocuk psikiyatri ve gastro bölümlerinde uzman eksikliğimiz var.

Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Türkiye’de 7. Sırada

Elazığ Kamu hastaneler birlği genel sekterliğinin başarı sıralmasında  81 il arasından Türkiye’de  7. sırada olduğunu söyleyen Karataş “ Bu başarı genel sekterimizin ve genel sekreterlik çalışanlarının ne kadar başarılı çalışmalar yaptığının kanıtıdır. Döner sermaye dağıtımında ise Türkiye’de 5. sıradayız. Ben bu özverili çalışmalarından dolayı başta genel sekreterimiz olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

 

Girişimlerimiz Sonucunda Kadın Doğum Acil Servisi Açıldı

Elazığ’da Elazığ Eğitim Araştırma hastanesi ile Harput Devlet Hastanesi’nin birleşmesiyle acil servislerin farklı bireylere  hizmet vermesi için yaptıkları çalışmaların olumlu sonuçlar verdiğini söyleyen Sağlık-Sen Elazığ şube başkanı Mehmet Karataş “ Elazığ Kamu hastaneler birliği genel sekterliği ile yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda  Harput Devlet Hastanesi acilinin sadece kadın doğum acil servisi olsun, hem hasta mahremiyeti açısından hem de diğer hastanenin  acil yükünü azaltmak amacıyla daha iyi olacağını söyledik. Taleplerimiz uygun bulundu ve şuan Harput Devlet Hastanesi acil servisi sadece  kadın doğum acil servisi olarak hizmet veriyor” dedi.

yetişkin acil ile çocuk acilin ayrı ayrı yerlerde olması için çalışmalar yaptıklarını belirten Karataş “66. kura döneminde bakanlığa talebimizi ilettik. ‘2-3 tane çocuk uzmanı ilimize gelirsek yine Harput Devlet Hastanesi acil servisinde  bağımsız olarak çocuk acil servisi Allah nasip ederse 15 Ocak’tan itibaren kurmuş olacağız.

 3150 Kişilik Büyük Bir Aileyiz

İlimizde de şuan çalışan 4270 sağlık çalışanının  3150’sinin teveccüh gösterip  sendikalarına  üye olduğunu ifade eden Mehmet Karataş “Tüm kurumlarda etkili olan Aile Sosyal Politakalar il müdürlüğü, kamu hastaneler birliği, sağlık il müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğünde yetkili sendikayız.  3150 kişiden oluşan büyük bir aileyiz. Sağlık-Sen olarak kendimizi üyenin hak ve menfaatlarının korunması noktasında sürekli kendini geliştiren ve çalışan bir sivil yapı olarak görüyoruz. Üyeliği sıradan atılan bir imza olarak değil, üyeliği sağlık çalışanlarının bize emanet olarak verdiği bir hak olarak gördük. 

Özlük Hakların Yanında  Sosyal Haklar İçinde  Çalışmalar Yapıyoruz

Yapmış oldukları  çalışmalarda sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarını nasıl geliştirebiliriz diyerek sürekli genel merkezle  irtibat içerisinde çalışmalarda bulunduklarını belirten  Mehmet Karataş “ Memur-Sen Konferedasyonumuzla birlikte TOKİ aracılığıyla 2000 konut yaptırdık.  Bu çalışanlarımızın bir yandan mali ve özlük haklarıyla uğraşırken diğer yandan  sosyal haklarıylada  ilgili olduğumuzun bir kanıtıydı. Allah’a şükürler olsun bugün Çayda Çıra Mahdigeresi’nde sağlık çalışanlarında  ikamet ettiği  ve Sağlık-Sen’in öncülüğünde yapılan evler şehrimize bir katma değer oldu.

Sabit Ek Ödemelerin Emekli Maaşımıza  Yansıtılmasını İstiyoruz

Sağlık-Sen ile maliye bakanlığı yetkileri arasında uzun süredir  sabit ek ödemelerin emekli maaşına yansıltılması için  çalışmalar yapıldığını belirten Mehmet Karataş “   Şuan hekimler hariç  sağlık çalışanları  3 bin ile 4 bin TL arasında maaş alıyor. Emekli olduklarında bu maaş 1.500 – 1.600 TL’ye düşüyor. Bu anormal düşüş emekli olunca sağlık çalışanlarımızı oldukça zor duruma bırakıyor. Amacımız sabit ek  ödemelerin  devam ettirilerek emekli maaşımızın  2.500 lira civarında olmasını sağlamaktır” dedi.

Sabit ek ödemeler emekli maaşlarına yansıtılırsa  binlerce yeni  istimdamın önünü açağını ifade eden Karataş “ Emekli maaşımızın düzeltimesi demek, 25- 30 bin arkadaşımızın emekli olması demektir. Çünkü; çalışırken aldığı maaş ile emekli maaşı arasında fazla fark olmadığını gören sağlık çalışanı emekli olmak isteyecektir. Bu da  30 bin yeni istihdamın önünü açacaktır” dedi.