ELAZIĞ'IN ATILIM VE ŞAHLANIŞ YILI

2016 şehrimiz için önemli bir atılım ve şahlanış yılı olacak

ELAZIĞ'IN ATILIM VE ŞAHLANIŞ YILI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2016 şehrimiz için önemli bir atılım ve şahlanış yılı olacak. İlimiz mevcut milletvekillerinin önemli görevlere gelmeleri, eski milletvekillerimizin ise bürokraside etkin ve icra makamlarına atanmış olmaları ve  terör olaylarının sonlanmasının ardından hükümetin Doğu ve Güneydoğu illerimizde başlatacağı  kalınma hamlelerinin şehrimize de olumlu  yansıyacak olması heyecan oluşturdu.

SORUNLAR TARİH OLUYOR

2016 yılının önemli hizmetlere sahne olacağının ilk emareleri, ŞORŞOR deresi ve YİMPAŞ binası sorunu çözümüyle başladı. Şehrin öteden beri konuşulan ancak çözüm bulamayan Çimento Fabrikasının başka bir alana taşınması, Hamza Bey İçme Suyu Projesi, Uluova ve Kuzova sulama projeleri, Teşvik Yasası, Stadyum gibi konuların önemli bir bölümünün bu yıl çözülebileceği, diğerleri için de önemli adımların atılacağı bir yıl olarak değerlendiriliyor.

BELEDİYE’DEN ÖNEMLİ PROJELER

Merkezi hükümetin şehrimize yönelik hizmetlerinin yanında Elazığ Belediyesi de başta şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla önemli projeleri hayata geçiriyor. Birçok hizmetin proje ihalesinin sonlandırıldığı ve yapım ihalesine çıkılacağı öğrenildi.

ÜST VE ALT GEÇİTLER

Şehrimizin en önemli problemlerinin başında gelen trafik sorununun  çözümü için radikal kararlar alındı ve şehrin birçok noktasına alt ve köprülü kavşak yapımı için düğmeye basıldı.

ORDUEVİ KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI

Şehrin doğu giriş noktası olan ve birçok ilçe ve köy toplu ulaşım araçlarının güzergâhı içinde yer alan Orduevi alt kavşağında bölgenin trafiğini rahatlatacak köprülü kavşağın yapımı ile önemli bir problemin giderileceği ifade ediliyor. Yapılacak bu çalışma ile özellikle belirli saatlerde sıkışan ve ağır ilerleyen trafik daha akıcı ve güvenli hale gelecek.

BOSNA-HERSEK ÇEVRE DÜZENLEMESİ VE ALT GEÇİT

Şehrimizin en güzel caddelerinden biri olduğu halde kaldırımların darlığı sebebiyle ticarethane ve zincir mağazaların yeteri derecede tercih etmediği Bosna-Hersek Caddesi’nin hem cazibesini artırmak hem de halk arasında Aytaçlar Benzinlik kavşağı olarak bilinen güzergâhtaki trafik yoğunluğunu gidermek amacıyla alt geçit yapılması projesinde de teknik hazırlıkların tamamlandığı biliniyor. Yapım ihalesinin ardından çalışmalara bahar ayıyla birlikte başlanılması bekleniyor.

YOL GENİŞLETME ÇALIŞMALARI

Şehir içi trafiği rahatlatmak amacıyla Zübeyde Hanım ve Şehit İdris Doğan Caddesiyle başlatılan ve halkımızdan büyük takdir toplayan yol genişletme çalışmalarına 2016 yılında da devam edileceği öğrenildi.

Trafik sorununu önemli oranda rahatlatan ve yol şeritlerini artıran çalışmaların  Malatya Caddesi, Kekliktepe kavşağından Çaydaçıra kavşağına kadar olan eski çevre yolu ile Fatih Sultan Mehmet ve Yunus Emre Bulvarında da yapılması konusundaki teknik çalışmalar devam ediyor.

KEBAN YOLU ALT GEÇİDİ

Şehrimizin hızla gelişen bölgelerinden olan Çaydaçıra ve Cumhuriyet Mahdigeresi trafiğini ciddi anlamda tehlikeli hale sokan Yeşilkent geçidine alt geçit yapım çalışmaları için de teknik hazırlıklar yapılıyor. Hemen her gün ciddi kazaların yaşandığı bu bölgede alt geçidin yapılmasıyla birlikte kazaların önüne geçilmesi planlanıyor.

DEMİRYOLU ÜST GEÇİTLERİ

Şehrimizi Güney çevre yoluna bağlayan yolların hemzemin geçitlerle geçilmesi ve bu bölgede ciddi kazaların olması Elazığ Belediyesi’ni harekete geçirdi ve dört ayrı noktada üst geçit yapılması konusunda çalışmalar başlatıldı. Bu çalışmalar ile şehir merkezinden Güney Çevre yoluna kesintisiz, risksiz ve güvenli dört adet bağlantı sağlanmış olacak.

KAPALI SEMT PAZARLARI

Son aylarda Hilalkent ve Doğukent olmak üzere dört ayrı mahdigeremize yapılan ve halkımızla pazarcı esnafımızın beğenisini kazanan kapalı semt pazarlarının birçok mahdigeremizde daha yapılacağı öğrenildi.

CİP VE MERKEZ MESİRE ALANI YAZ SEZONUNDA HİZMETTE

Şehrimiz halkının şiddetle ihtiyaç duymasına rağmen bakımsızlıktan eve ilgisizlikten dolayı kaderine terkedilmiş olan mesire alanı ile cip barajı mesire alanının halkımızın hizmetine sunmak amacıyla çalışmalar başlatan ve tahsis işlemlerin ardından bu alanlara yönelik projeler hazırlayan Elazığ Belediyesi’nin kış sezonunda altyapı hizmetlerini tamamlamasının ardından proje için çalışmalara başlaması bekleniyor.

 44 DÖNÜMLÜK YENİ BİR KÜLTÜR-PARK PROJESİ

Elazığ Belediyesi’nin 2016 yılında yapımına başlayacağı önemli bir proje de şehrin yeni cazibe merkezi olan Çaydaçıra Mahdigeresi mevkiinde 44 dönümlük büyük park alanı yapımı. Geçtiğimiz yıl bu alana 15 bin ağaç diken Elazığ Belediyesi’nin 2016 yılında park ile ilgili çalışmalar yapması bekleniyor.

Bu projeler yanında halkımızın yaşantısını rahatlatacak ve kalitesini artıracak birçok projeyi hayata geçiren Elazığ Belediyesi ile merkezi hükümetin gerçekleştireceği projelerle şehrimiz için 2016 önemli bir kazanım yılı olacak.