El-Vali Biliyor

6 Şubat depremlerinin yıldönümünü yaşıyoruz. 24 Ocak 2020 depreminde 37 canını yitiren ve birçok binası boşaltılan Elazığ, 6 şubat depreminde ciddi yıkımlar yaşamasa da birçok yorgun binası ağır hasarlı konuma geldi.

El-Vali Biliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat depreminin yıldönümü dolayısıyla siyasilerimiz, STK başkanlarımız mesajlar yayınladı.  Her biri değerli ve anlamlıydı.
Elazığ valiliği de hazırladığı bir sunum dosyasını medyaya gönderdi.
Bilgilerin görsellerle desteklenip albenili hale getirildiği dosyada yer alan bilgileri haber bülteni yaparak basına geçme zahmetinde bulunmayan Elazığ valiliği belli ki basın emekçilerine “işiniz ne çıkarın siz buradan bilgileri” diyerek pas atmış. Oysa bu rakamları içeren bir haber metni de servis edilebilirdi.
Bilgilerin nasıl yazıldığını, en alt birimden en üst birime gelinceye kadar nasıl değişime uğradığını hemen herkes tahmin ediyor ama en çok da deprem sonrası afetzedelere destek veren kamu kurumları ve STK’lar kısmı ilgimizi çekti.
Valilik tarafından hazırlanıp medya kurumlarına servis edilen sunum dosyasında depreminde ilk önce harekete geçerek anında Malatya’ya iş makinası, arama kurtarma ekipleri, su ve gıda maddeleri taşıyan, Malatya’da aylarca yardım malzemesi taşıyan, konteyner kent kuran, Kahramanmaraş’ta haftalarca  psikodestek faaliyeti sunan Elazığ Belediyesine yer verilmemiş.
Bununla birlikte deprem gecesi üyelerini acil olarak kuruma davet edip yardım seferberliği başlatan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası da yok listede.
Cami dernekleri, adı sanı bilinmeyen oluşumlar var ama yardım konusunda uluslararası bir yetkinliğe sahip, Malatya OSB’de kurduğu lojistik merkez ile aylarca Malatya ve deprem bölgelerine yardım elini uzatan İHH yok. Beşir Derneği yok, Elazığ OSB Başkanlığı yok, Umut Kervanı yok, siyasi partilerimiz, sendikalarımız, vakıf ve derneklerimiz ve daha yüzlerce oluşum yok…
Bu rapordan da anlaşılacağı gibi rapor hazırlayan  AFAD’ın deprem bölgelerinde yaşananlardan haberi yok.
Diyelim AFAD böyle bir raporu hazırladı ve valiliğe takdim etti. Valilik yetkilileri hiç mi bakmadı bu rapora ve hiç mi o aylarca yaşanan o yardım fedakârlıklarını hatırlamadı. 
AFAD ve Çevre,Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünden  gelen bilgileri tek  ve sahih bilgi olarak kabul edip bunu medyaya servis ettiniz belki ama  sizin rakamlarınıza etki edecek diğer kurum ve STK’lardan neden bilgi almadınız?
İşinize özden göstermeyip baştan savarsanız böylesi eleştirilere de muhatap olmak durumunda kalırsınız. 
Hayır, anlamadığımız nokta şu ki Valilikte bu raporlara şöyle göz ucuyla bile olsa  bakacak ve “bu eksik” diyecek tecrübeli bir yetkili kalmamış mı? 
Bu kadar mı yitirdik ehliyet ve liyakati.
Neyse ki 6 Şubatta kimin ne yaptığını Allah biliyor. Şehrin valisi bilmese de el-Vali biliyor. (Hatırlatmak için; El- Vali, Allah’ın 99 isminden biridir)

El-Vali Biliyor

El-Vali Biliyor

El-Vali Biliyor

El-Vali Biliyor

El-Vali Biliyor

El-Vali Biliyor

El-Vali Biliyor