'El Kalkamaz!'

Elazığ Valiliği, erkekler tarafından kadınlara yönelik şiddeti en aza indirmek için üç ay boyunca bilgilendirme ve farkındalık çalışma yaptı.

'El Kalkamaz!'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KADES kadın destek birimi tarafından “Kadına EL KAL-KA-MAZ!” sloganıyla yürütülen çalışmalarda il merkezi ve ilçelerimizde toplam 24.771 erkeğe ulaşılmış.

Birçok kolluk ve aileyi merkezine alan kurum tarafından da desteklenen çalışmalarda erkeklere birebir bilgilendirme yapılmakla kalınmamış, şiddetin doğurduğu ailevi sorunlar ve bunlardan kaynaklı yasal yaptırımlardan de söz edilmiş.

Kadınlara şiddet konusu, tüm benzer çalışmalara, bilinçlendirme ve şiddete eğilimli erkeklerin uzaklaştırma kararlarına rağmen ne şiddet ne de kadın cinayetlerinin önüne geçilemedi.

Her ne kadar İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılsa da bu sözleşmeye uyum doğrultusunda çıkarılan ve sözleşmenin iç hukuktaki izdüşümü olarak değerlendirilen 6284 Sayılı Kanun, ilgili tüm resmi kurumlar tarafından uygulansa da şiddette bir azalma şöyle dursun büyük bir artış yaşanıyor.

Toplumun inşasında en önemli faktör olan ve fedakârlıkları ve duyarlılıklarıyla, dünyayı ve hayatı çekilmez hale getiren bazı erkeklerin tüm eksik ve yanlışlarına göğüs geren, zorluklara karşı erkeklerden daha çok mücadele eden ve erkeğinin yükünü alan kadınlara reva görülen şey şiddet olmamalı. Hele hele cinayet kelimesiyle kadın asla yan yana bulunmamalı.

Tüm çalışmalara, kamu spotlarına ve toplumun hassasiyetine rağmen kadına şiddette sürekli bir artış yaşanıyorsa sanki bir  yerlerde hata yapıyoruz gibi. 

Daha önceleri de bu köşelerden dile getirmiştik. Televizyonlarda kadına şiddet haberlerinin dramatize edilerek tiyatral bir üslupla verilmesi hem özendirici hem de yüreklendirici oluyor. 

RTÜK’ün, bu konuda yapılmış bilimsel bir anket ya da akademik çalışmaları dikkate alarak durum değerlendirmesi yapması ve kadına cinayet haberlerinin sık sık haber yapılmasının engellenmesi yönünde niyet ortaya koyması lazım.