Ekonomiye Gurbetçi Katkısı

Türkiye, günlerdir 47 ilde meydana gelen yangınlarla boğuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya'daki yangınlar kontrol altına alınmış, dün yapılan açıklamada yalnızca Muğla'da yangınların devam ettiği belirtildi.

Ekonomiye Gurbetçi Katkısı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kurban bayramı tatilinde en üst seviye yapan ve Elazığ ekonomisine önemli canlılık getiren gurbetçi hemşerilerimiz dönüş yoluna geçtiler.

Gurbetçilerimize büyük şehirden tatil amaçlı Elazığ’a gelen hemşerilerimiz de eklenince hem çarşı-pazar hem de gayrimenkul piyasasında belirli bir hareketlenme yaşandı.

Esnaflarımız bu durumdan oldukça memnundu ama endişeleri de yok değildi. “Gurbetçilerimizin dönüşünden sonra aynı hareketliliği görebilecek miyiz?” diye merak eden esnaflarımıza bu kez, yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yetişti ve eylülde yüz yüze eğitimin başlaması noktasında kararlılık mesajı verince az biraz rahatladılar.

Piyasadaki hareketlilik esnafın yüzünü güldürse de sürekli ve hatta günlük artan fiyatlar ise vatandaşı kara kara düşündürüyor. Geçen yıla nazaran üç katı artan kırtasiye masrafları ile gıda sektörüne yapılan ciddi zamlar, kış mevsiminden önce vatandaşlara “Bu güz çok çetin geçecek “dedirtti.

Rabbim hem esnaflarımıza hem de vatandaşlarımıza bu zamlı süreçte kolaylıklar versin.