Ekonomi Masası Elazığ'da

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Başkanlığındaki 10 Milletvekilinden oluşan 'ekonomi masası' Elazığ'ı ziyaret ederek incelemelerde bulunacak ve STK'lar ile istişare toplantısı düzenleyecek.

Ekonomi Masası Elazığ'da
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kübra Kabukçu/Elazığ’ın ekonomik problemleri başta olmak üzere birçok ana başlıkta yapılacak değerlendirme ve istişare toplantısı için CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Başkanlığında, 10 CHP Milletvekilinden oluşan ‘ekonomi masası’ 19 Temmuz Salı günü saat:19.30’da bir otelde STK’lar ile toplantı düzenleyecek. 

Ekonomi Masası Elazığ'da

EKONOMİ KURMAYLARININ ELAZIĞ ÇIKARMASI 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Başkanlığında ilimize gelecek olan ve çoğunluğu ekonomist olan Milletvekilleri şöyle: Faik Öztrak (CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü), Akif Hamzaçebi (İstanbul Milletvekili), Çetin Osman Budak (Antalya Milletvekili), Orhan Sarıbal (Bursa Milletvekili), Turan Aydoğan (İstanbul Milletvekili), Mehmet Güzelmansur (Hatay Milletvekili), Rahmi Aşkın Türeli (24. Dönem İzmir Milletvekili), Bedri Sertel (İzmir Milletvekili), Özkan Yalım (Uşak Milletvekili), Polat Şaroğlu (Tunceli Milletvekili),Gürsel Erol (Elazığ Milletvekili). 

ELAZIĞ’IN SORUNLARI DİNLENECEK 
Faik Öztrak Başkanlığında 10 Milletvekili Elazığ ziyaretinin ilk durağında ilimizde bulunan STK’lar ile toplantı düzenleyecek. Elazığ’ın deprem ve pandemi nedeniyle yaşadığı sorunların neler olduğu ve yaşanan eksikliklerin tespiti yapılacak. Özellikle esnafların yaşadıkları sorunlar ve TOKİ’nin yaptığı deprem konutlarının eksiklikleri konuşulacak. 

SORUNLAR ÇOK
Elazığ'ın ilgili kurum ve kuruluşlarının ayrıca da bazı STK’ların toplantı yapmakta ve ekranlarda boy göstermekte mahir, ancak proje üretme ve sorunları anlatma noktasında yetersiz olduğunu Hakimiyet Gazetesi olarak sıklıkla gündeme getiriyoruz.  Elazığ’da yapılan ve ilimizin kalkınması için hazırlanan birçok proje yapılan teknik hatalar nedeniyle hayal kırıklığı yaşatmış ve bedelini Elazığ ödemişti.  Deprem ve Pandeminin ardından iki defa yıkım yaşayan Elazığ’da sorunlar bir yumak haline gelmiş ve kamuoyunu  oldukça meşgul etmişti. 

Ekonomi Masası Elazığ'da

GÜRSEL EROL İLE GELEN FARKINDALIK 
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ’ın sorunlarını gündeme getirme noktasında gerek Meclis’te gerekse her platformda siyaseti bir tarafa bırakıp objektif konulara yaklaşarak  büyük takdir görüyor. Elazığ’ın yaşadığı sorunların çözümü için Erol, önemli bir adım daha atarak CHP’nin önemli isimlerini Elazığ’a getiriyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Başkanlığında 10 Milletvekilinin ilimize gelmesinde önemli bir rol oynayan Erol’un,  yine ilerleyen günler de ilimiz için önemli bir girişimde bulunması bekleniyor. 

KILIÇDAROĞLU’NUN DA GÜNDEMİ ELAZIĞ 
CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Kanal 23’te katıldığı “Ayrıntı” programında yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a geleceğini dile getirmişti. Gürsel Erol programda yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Elazığ’a gelerek kentin sorunlarıyla ilgili lansman düzenleyeceğini söyledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 134 milletvekili ile Elazığ’a gelerek çözüm önerileri hakkında lansman yapacağını söyleyerek; “Sayın Genel Başkanımız her ne kadar Tuncelili olsa da kendisini fahri Elazığlı olarak kabul ediyor, hakikaten öyledir benim gibi. Ben doğma büyüme buradayım başkanımızda burada okumuş. Elazığ’a özel hassasiyetleri var. Elazığ’la ilgili sayın Genel Başkanımız önümüzdeki aylarda buraya gelecek. Elazığ’la ilgili karar aldı. İktidarımızda Elazığ kalkınmada öncelikli pilot il olacak. Sorunları çözülmede ilk olacak. Elazığ’ın sorunları tespit edilecek ve genel başkanımız Elazığ’da grup toplantısı yapacak. Böyle bir sorumluluk duyması çok önemlidir.  Kalkınmada öncelikli pilot il Elazığ olacak. 134 milletvekili Elazığ’a gelecek ve burada bir lansman yapılacak. Elazığ’ın sorunlarıyla ilgili sunum yapılacak.” demişti.

Ekonomi Masası Elazığ'da

STK’LAR GÖREVE
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak Başkanlığında 10 Milletvekilinin Elazığ’ı ziyaret ederek incelemeler bulunacak olması ve STK’lar ile toplantı düzenlemesi,  ilimiz için büyük bir fırsat olarak görülüyor.İlimizde görev yapan STK’ların uzman oldukları alanlarda projelerini sunması ve yaşanan sorunları anlatması için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor.

Her bir STK’nın kendi görev sahasına giren konular başta olmak üzere şehrimizin; tarım, hayvancılık, turizm, sanayi, istihdam, geleneksel el sanatları, yöresel ürünler, termal ve sağlık turizmi, yeni iş alanları, kadın ve çocuklara yönelik sosyal ve kültürel projeler konusunda hazırladıkları raporları, “ekonomi masası”na sunmaları ve sunum yapmaları olası bir  Millet İttifakı iktidarında sorunların çözümünde etkili olacak. Siyaseti ve taraf olmayı bir tarafa bırakıp ilimizin kalkınması ve sorunların çözümü için STK’ların el birliği ile bu toplantıya katılması ve görüşlerini dile getirmesi şehri ve şehir insanını önemsemenin de bir göstergesi olacak. 

ELAZIĞ’IN SORUNLARI SİYASET ÜSTÜDÜR 
Elazığ’ın yaşadığı sorunların siyaset üstü bir konu olması nedeniyle, CHP’nin ekonomi kurmaylarına sorunların anlatılması ve TBMM’de gündeme gelmesi için irade ortaya konulması gerekiyor. Bu nedenle ilimizde görev yapan STK’ların toplantıya katılması ve CHP heyetine proje ve sorunların aktarılması gerekiyor.