Ekici: 'Yakalananlar dosyaya büyük katkı sağlayabilir'

Erol KARA/İstanbul'da düzenlenen operasyonda, FETÖ'nün en kritik isimlerinden olan Kamil Bakum ve Eşref Üstünova gözaltına alındı.

Ekici: 'Yakalananlar dosyaya büyük katkı sağlayabilir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FETÖ’nün avukatlardan sorumlu mahrem imam olan Kamil Bakum, Muhsin Yazıcıoğlu’nun düştüğü helikopterden cihazları söken iki astsubayın avukatlığını yapan Mustafa Atalar’ı yönlendiren kişi olarak da aranıyordu. Merhum Muhsin Yazıcoğlu’nun Avukatı Selamı Ekici yaptığı açıklamada, yakalanan kişiler konuşur itirafçı olursa, dosyanın çözülmesi noktasında büyük katkı olacağını düşünüyorum dedi. Ekici, ”Biz birilerinin çıkıp bu noktada bildiklerini anlatacağını umut ediyoruz” dedi.

FETÖ'nün Elazığ avukatlar sorumlusu Abdullah Önder’de itiraflarında, “Ben, Mehmet Durakoğlu, Kamil Bakum, Turan Canpolat, Mustafa Atalar, Ahmet Atilla Kavuran, Halil Kayış ByLock kullandık. ByLock yazışmaları ve HTS kayıtları getirilirse doğru söylediğim anlaşılacaktır. Adı geçenler konuşursa Muhsin Yazıcıoğlu olayı çözülecektir.” demişti.

Bunun üzerine yapılan operasyonlarda Kamil Bakum ve Eşref Üstünova İstanbul’da yakalanarak gözaltına alındı.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun arkadaşı ve Avukatı olan Selami Ekici, yakalanan iki kişi hakkında Kahramanmaraş 2. Ağır ceza mahkemesine dava açılıp soruşturma yürütüldüğünü belirterek, “Yakalanan kişiler konuşur itirafçı olursa dosyanın çözülmesi noktasında büyük katkı olacağını düşünüyorum. Bu konuda itirafları olan Abdullah Önder’in de beyanları bu yöndedir. Konuşursa bayağı bir mesafe elde edeceğiz lakin bunlar konuşsa da konuşmasa da çözülecek inşallah. Zaten ByLock görüşmeleri var. İtirafları da olursa çözülme noktasında büyük bir mesafe kat etmiş olacağız. Biz birilerinin çıkıp bu noktada bildiklerini anlatacağını umut ediyoruz” dedi.