Ehliyet ve Kimliklerde Yeni Dönem

İstanbul Fatih'teki bir alışveriş merkezinde gerçekleşen nüfusmatik açılışında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, ehliyetlerin artık çipli bir şekilde olacağını duyurarak, isteyenlerin ehliyetlerini kimliklerine yükleyebileceğini belirtti. Ayrıca Soylu, akıllı kimliklerin yüzde doksanının yenilendiğini ifade etti.

Ehliyet ve Kimliklerde Yeni Dönem

İstanbul Fatih'teki bir alışveriş merkezinde gerçekleşen nüfusmatik açılışında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, ehliyetlerin artık çipli bir şekilde olacağını duyurarak, isteyenlerin ehliyetlerini kimliklerine yükleyebileceğini belirtti. Ayrıca Soylu, akıllı kimliklerin yüzde doksanının yenilendiğini ifade etti.

Soylu'nun konuşmasında şu ifadelere yer verildi: "Şu ana kadar akıllı kimlikler, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan vatandaşlarımızın yüzde doksanının kimliklerini yenilemiş olduk. Bu yıl ehliyetler ve kimlikte yeni bir sürpriz yapıyoruz. Cumhuriyetin yüzüncü yılına ait bir şekilde kimliklerimizi bundan sonra cumhuriyetimizin yüzüncü yılına uygun bir şekilde daha iyi, daha kaliteli, daha güvenli bir şekilde hem ehliyetimizi değiştiriyoruz."

Ayrıca Soylu, çipli ehliyetlerin Avrupa'da seyahat eden sürücüler için kimlik ve ehliyet karmaşasını önlemek amacıyla tasarlandığını belirtti. İsteyenlerin ehliyetlerini kimlikleriyle birleştirebileceğini ve isteyenlerin ise kimliklerini ehliyetlerine yükleyebileceğini ifade etti. Soylu ayrıca, ehliyetlere e-imza özelliğinin de eklendiğini söyledi.