Eğitim Bir-Sen, Genişletilmiş İl Divan Toplantısını Gerçekleştirdi

Eğitim Bir-Sen Elazığ şubesi tarafından Genişletilmiş İl Divan Toplantısı yapıldı. Toplantıya Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, yönetim kurulu ve ilçe başkanları katıldı.

Eğitim Bir-Sen, Genişletilmiş İl Divan Toplantısını Gerçekleştirdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Toplantıya Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, yönetim kurulu ve ilçe başkanları katıldı.

BAHŞİ: SAYENİZDE BUGÜNE KADAR GETİRDİK 
Tek listeyle ve istişare ederek yola devam etmek istediğini aktaran Bahşi, “Ben dedim ki bu işi başka bir arkadaşımız alsın yürütsün, devam etsin. Taze bir kan gelsin, belki alanda bir değişiklik olur. Bizim yüzümüz eskimesin bu kurumda yıllardır emeğimiz var. Sizin desteklerinizle birlikte iki dönem de başkanlık yaptım. Sayenizde bugüne kadar getirdik. İstişare ettiğimiz herkes ve genel başkanımız devam edin asla müsaade etmeyiz dediler. Devam etmeni istiyoruz. 3 dönem yapmış olacaksın, haliyle 3 dönemden sonra yapamazsın dediler. Bende bugün arkadaşlar burada hem bunu istişare edelim hem de temsilciler toplantımızı öncesine alalım dedim. Alanda kafa karışıklığı olmasın. Ben bunu burada söylerken sizlerle beraber aldığımız kararla aday oluyorum diyeceğim yoksa devam edeceğim demiyorum. Yeni bir sürece gireceğiz ve Kasım ayında seçim olacak. Bu toplantımız sadece alandaki bu kafa karışıklığını gidermek için. Bu salon burada devam et derse inşallah devam edeceğiz” dedi.

"MEMUR-SEN MERHAMET-SEN'DİR"

Konuşmasında yapılan çalışmalara da yer veren Bahşi: "Değerli arkadaşlarım Memur-Sen aynı zamanda Merhamet-Sen'dir. Daha geçtiğimiz bayram İdlip'de Mehmet Akif İnan Vakfı aracılığıyla yapılan 400 briket ev, okul ve caminin açılışını gerçekleştirdik. Gerek Elazığ gerek İzmir depremlerinde Afad aracılığıyla 500'er bin ₺ yardımda bulunduk. Pandemi döneminde biz bize yeteriz kampanyasına destek olduk. Biz her şartta ve her koşulda devletimizin yanında milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz. 

Büyümemize, güçlenmemize, yetkide istikrar sağlamamıza; içimize, işimize, dışımıza, yeryüzünün bütün coğrafyalarına yürüyüşümüzde, zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara yolculuğumuzda katkısı ve desteği olan herkese, bütün dava arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 

 Bağımsızız ama emekten, ekmekten, adaletten, özgürlüklerden ve demokrasiden yana da tarafız. Memur-Sen, bu milletin değerleri doğrultusunda sendikacılık yapıyor ve bu milletin, Memur-Sen’in bu sesine ihtiyaci var. Her platformda gür sesleri olduğumuz, Filistin’in, Pakistan’in, Doğu Türkistan’in, Arakan'ın tüm ümmetin bu sese ihtiyaci var. Bu sesin gür çıkması ve hiç susmaması için ter akıtmak gerekir. Ter akıtmak zorundayız. Mücadelemiz artarak devam edecektir. 

 Hiçbir başarı kendiliğinden gelmiyor, kazanımlar çaba gösterilmeden, mücadele edilmeden elde edilmiyor. Her kazanımın arkasında büyük bir emek, büyük bir mücadele söz konusudur. Bizler gerek sahada gerek masada büyük bir mücadele örneği gösterdik. 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinde Anadolu Meydanı’nda 15 bini aşkın kişinin katılımıyla yaptığımız mitingle sesimizi yükselttik ve bu kazanımları elde ettik. 
Bizim toplu sözleşme masasında gece gündüz demeden çalışarak, emek vererek, mücadele ederek elde ettiğimiz kazanımları görmezden gelen ve ‘Sendika ne işe yarıyor’ diyen bir kesim vardı. Toplu sözleşme ikramiyesini örgütlüler adına artırarak bu sorunun bir nebze olsun önüne geçmiş bulunmaktayız. Bu rakam ilerleyen yıllarda daha da artacak.

 Gerek sözleşmeliler gerekse 3600 ek gösterge konularını yıllardır toplu sözleşme gündemine getiriyoruz. Ancak sürekli olarak ‘Bunlar bu masanın konusu değil’ cevabını alıyorduk. 6. Dönem Toplu Sözleşme ile bu önemli virajı da başarıyla geride bıraktık ve 2022 yılı içerisinde her iki konuyu da bakanlık ile görüşerek çözüme kavuşturma konusunda anlaşmaya vardık. 3600 ek göstergenin hayata geçmesinden sonra emekli ikramiyelerinde 40 bin TL’ye varan artışlar olacaktır. 

 Memur toplu sözleşmelerinde gerek süre gerek masanın yapısı gerekse tutanaklar bakımından çeşitli sıkıntılar mevcut. Memur toplu sözleşmelerini işçi toplu sözleşmeleriyle kıyaslayanların bizim eşit şartlarda masaya oturmadığımızı bilmeleri gerek. Biz bu sorunların çözüme kavuşması ve masada daha adil bir temsil düzeni oluşması adına gücümüzü 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nu değiştirmek için kullanacağız. Çözüme kavuşturduğumuz diğer sorunlar gibi bu konuyu da kamu görevlilerinin istekleri doğrultusunda sonuçlandıracağımıza inanıyorum. 

İlimiz özelinde ise yaklaşan bir seçim sürecimiz var. Ben bu göreve üyenin teveccühü ile geldim. Yine üyemizin teveccühü olursa devam etme noktasında tereddüt etmeyiz. Üyelerimiz, temsilcilerimiz, delegemiz, komisyonlarımız, İcra kurulumuz, Yönetim kurulumuz ve duayenlerimiz ile yaptığımız istişareler sonucunda bir dönem daha bu göreve aday olmaya karar verdim. İnşallah hayırlara vesile olur. Rabbim muvaffak eder inşallah. Bizim niyetimiz halis. Niyet hayr akıbet hayr diyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum" ifadelerini kullandı.