EBEGEM'DE YENİ DÖNEM KURSLARI BAŞLIYOR

EBEGEM bünyesinde açılacak Temel Bilgisayar Kullanımı, Temel Arapça Dil Eğitimi, Diksiyon ve Güzel Konuşma Teknikleri, Osmanlıca Yazma ve Okuma Kursları, Minik Parmaklar Kod

EBEGEM'DE YENİ DÖNEM KURSLARI BAŞLIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

EBEGEM bünyesinde açılacak Temel Bilgisayar Kullanımı, Temel Arapça Dil Eğitimi, Diksiyon ve Güzel Konuşma Teknikleri, Osmanlıca Yazma ve Okuma Kursları, Minik Parmaklar Kod eğitimi kursları ile Anne Üniversitesi ön kayıtları 30 Eylül 2016’da sona eriyor.

 

TEMEL ARAPÇA DİL EĞİTİM KURSU

EBEGEM bünyesinde İlahiyat Fakültesi öğrencileri ve Kur-an Kursu öğreticileri ile kişisel birikimlerini yükseltmek isteyenlere yönelik, uzman eğitmenler tarafından Temel Arapça Dil Eğitim Kursu ile Temel Arapça Dil Eğitim Kursu 2. kur eğitimleri için başvurular başladı. 120 saat Temel Arapça Dil Eğitimi alacak kursiyerlere, kurs sonunda Milli Eğitim İl Müdürlüğü onaylı sertifika verilecek.

 

TEMEL BİLGİSAYAR KURSU

EBEGEM bünyesinde katılımcılara bilgisayarda yazı yazmaktan başlayarak programlama, sunum ve internet işlemlerine kadar temel bilgisayar kullanım becerisi kazandıracak kursa ait yeni dönem kayıtları başladı. 160 saatlik eğitimin ardından kursiyerlere Elazığ Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü onaylı Bilgisayar Sertifikası verilecek.

 

GÜZEL KONUŞMA VE DİKSİYON KURSU 

EBEGEM bünyesinde Türkçe’nin doğru, güzel ve etkili kullanımını sağlayarak, kişilerin kültürel gelişimlerine destek sağlamak amacıyla Diksiyon ve Güzel Konuşma Teknikleri Kursu düzenlenecek. Alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek 36 saatlik Diksiyon ve Güzel Konuşma Teknikleri Kursuna katılacak kursiyerler, güzel ve etkili konuşma teknikleri hakkında bilgi sahibi olurken, sosyal yaşamda da kendilerini en doğru ve etkili bir biçimde ifade edebilme fırsatı yakalayacaklar.

 

MİNİK PARMAKLAR KOD EĞİTİMİ

'Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor' projesiyle, 8-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik 16 saatlik “Kodu Programlama Dili” eğitimi verilecek. Projeyle, çocukların programcılıkla tanışarak, bilgisayar becerilerini geliştirmeleri, bilgisayar karşısında tüketici olmaktan çıkıp üretici konumuna gelmesi ve kod okuryazarlığı bilincinin oluşturulması hedefleniyor.

 

OSMANLICA YAZMA VE OKUMA KURSLARI

Milli kültürümüzün kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler ve arşivlerde mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlamak isteyen tarihe meraklı, yeni nesillerin gelişimine katkı sağlamak amacıyla

Osmanlıca Yazma ve Okuma Kursu düzenlenecek.

 

ANNE ÜNİVERSİTESİ’NDE 5. DÖNEM

Elazığ Belediyesi tarafından annelerin donanımını artırarak, bilgilerini güncellemek ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla hayata geçirilen Anne Üniversitesi'nin 5. dönem ön kayıtları alınmaya başlandı. Anne ve anne adaylarına 8 hafta sürecek eğitimlerde, Fırat Üniversitesi’nden uzman eğitmenler tarafından verilecek İnsan İlişkileri ve İletişim, Sağlıklı Beslenme ve Yaşam, Eğitimde Ailenin Rolü, Girişimcilik, Boş Zaman Değerlendirme, Temel Dini Bilgiler, Ev Ekonomisi ve Yönetimi, Değerler Eğitimi, Aile Sosyolojisi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Kuran-ı Kerim (Tecvit) ve Osmanlıca dersleri verilecek.

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kurs müracaatlarına yönelik herhangi bir sınırlamanın olmadığı belirtilerek, “Kurslarımıza katılmak isteyenler, 30 Eylül 2016 tarihine kadar İzzetpaşa Mahdigeresi Şehit Yüzbaşı Tahir Caddesi NO:19’da (Belediye lojmanları yanı) bulunan Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi’ne(EBEGEM) başvuruda bulunmaları gerekmektedir” denildi.