Duyarlılık ve Cesaret

Olay Hollanda'nın Lahey kentinde yaşanıyor. Bir kişi,hangi meseleden kaynaklandığı henüz bilinmeyen bir sebeple akrabası olan 24 yaşındaki Elazığlı hemşehrimiz İbrahim Demir'i evinin önünde öldürüyor.

Duyarlılık ve Cesaret
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cinayeti işleyen genç olay yerinden kaçıyor ve Sabiha Gökçen’e inecek bir uçağa bilet alıyor. Uçaktaki yerini alan cinayet zanlısını, olaya tanık olan bir kişi tanıyor ve  “Sen öldürdün arkadaşınla beraber, gördüm sizi, ineceksin bu uçaktan” diyerek şüpheliye saldırıyor. Yaşanan arbede sonucu emniyet güçleri devreye giriyor ve cinayet zanlısı Hollanda’dan çıkamadan yakalanıyor.

Gencecik bir insanın ölümüne sebep olan cinayet zanlısının, bir vatandaşın dikkati ve cesaretiyle yakalanması birçok insanda duyarlılık ve vicdani hassasiyetin devam ettiğini ortaya koyuyor.

Birçok kişi böylesi bir olayın tanığı olmasına ve zanlıyı uçakta görmüş olmasına rağmen sessiz kalmayı tercih ederken, korkusuzca suçluyu ifşa edip yakalanmasına sebep olan şahsı tanımasak da kutluyor, cesareti ve bu davranışının hepimize örnek olmasını diliyoruz.