Duyarlı Olalım…

Tüm Dünyayı etkisi altına alan ve bir çok insanımızın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs halen büyük bir tehdit olarak devam ediyor.

Duyarlı Olalım…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde gün geçtikçe artan vaka sayıları hepimizin tedirgin ederken, yetkililerinde aşı konusunda uyarıları da devam ediyor. 

Delta varyantı nedeniyle 4. dalganın da kapıda olduğunu belirten uzmanlar, aşılamanın önemine bir kez daha dikkat çekti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda aşı yaptırmayanların sayısının 22 milyon 344 bin 407 olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ilk doz aşısını henüz yaptırmayanların sayısının 22 milyon 344 bine indiğini belirtti. 

Koca, "Aşıda, 26 Temmuz itibarıyla toplam 1 milyon 367 bin 872 doz aşı uygulandı. İlk doz aşısını yaptıranların sayısı 244.868. İkinci doz aşısını yaptıranların sayısı 910.136. Üçüncü doz aşısını yaptıranların sayısı 212.868. İlk doz aşısını henüz yaptırmayanların sayısı 22.344.407'e indi." İfade etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamalarına bakınca halen aşı konusunda kafaları karışık olan milyonlarca vatandaşımız var. Ve bu rakam ciddiye alınacak bir rakam. Devletimiz insanlarımızın aşı yapması için gerekli bütün çalışmaları yapıyor ama bazı insanlarımız da halen bir tedirginliğin  olduğu kesin.

Bu tedirginliği ortadan kaldırmak için çeşitli çalışmalar yapılması ve çalmadık kapı bırakılmaması gerekiyor. Yoksa ilerleyen zamanlarda tekrar kısıtlamaların gelmesi kaçınılmaz olacak ve yine başta esnaflarımız olmak üzere ekonomik sorunlar ortaya çıkacak.

Aşı konusunda duyarlı olalım. Zira koronavirüs tehlikesi henüz geçmiş değil. Hele hele tehlikenin geçtiği varsayımıyla önlemlerden vazgeçmek ve rahat davranmak hiç doğru değil.