DURMAK YOK YOLA DEVAM

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ın önemli ulaşım projelerinden biri daha tamamlanarak hizmete açılıyor.

                       DURMAK YOK YOLA DEVAM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesinin geleceğe yönelik önemli ulaşım projelerinden biri olan Prof.Dr.Necmettin Erbakan Bulvarı 12 Mart Pazartesi günü açılıyor.

ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİYOR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın ulaşım konusunda önemli projelerinden biri olan Prof.Dr.Necmettin Erbakan Bulvarı hizmete giriyor.Açılış 12 Mart Pazartesi günü saat 13.30’da yapılacak.

KENT TRAFİĞİ’Nİ  KENT EKSENLİ YAYACAK

Prof.Dr.Necmettin Erbakan Bulvarı 30 metre genişliğinde,altı şerit,5 kilometre uzunluğunda,kent trafiğini kuzey eksenli yayarak yeni Şehir Hastanesi bağlantısını sağlayacak.

KUZEY İMAR YOLU’NUN İSMİ DEĞİŞTİRİLMİŞTİ  

Şehri kuzeyden kuşatan ve başta Zübeyde Hanım Caddesi olmak üzere şehrin trafik yükünü kuzey eksenli olarak kaydırarak, şehir içi trafiğin rahatlamasına büyük katkı sağlayan şehirlerarası yol kalitesindeki Kuzey İmar Yolunun isminin, Meclis kararı doğrultusunda, siyaset ve bilim adamı kişiliğiyle ülkemizin yetiştirdiği en önemli değerlerimiz arasında yer alan Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarı olarak değiştirilmişti.

2017 YILINDA TAMAMLANDI

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin trafiğine alternatif çözüm getirmek amacıyla yapımına başladığı ve 30 metre genişliğinde olan Kuzey İmar Yolu söz verildiği gibi 2017 yılı bitmeden tamamlanmıştı.

ÇOK YÖNLÜ BİR BULVAR OLDU 

Çayda Çıra  Mahallesi’nden başlayarak Pertek yoluna, oradan da Ulukent’e, Ulukent’ten de Doğukent üzerinden Karşıyaka ve Bingöl yoluna inen  bir bulvar oldu. Batı yönünde ise Çaydaçıra Mahallesi’nden Keban Yoluna, oradan da Baskil yoluna uzanıyor.  

 

ŞEHİRLERARASI YOL KALİTESİNDE

Çaydaçıra Mahallesi’ni Zafran’a ve oradan da Yeni Mahalle’ye, doğu tarafından ise Çaydaçıra Mahallesi’ni Keban Yolu’na bağlayacak önemli bir ana arter olan 30 metre genişliğinde ve şehirlerarası yol kalitesindeki yol trafiğe açılmıştı.

 

YAKLAŞIK 5 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA 

 

Çaydaçıra Mahallesi'nden başlayan bir ayağı Teknokent’e diğer ayağı da Zafran Mahallesi’nden geçip Fırat Üniversitesi Hastanesi kavşağında birleşen, 3 şerit gidiş 3 şerit geliş yönlü bir yol.Toplam uzunluğu ise 4950 metre.