Dumandağ: 'El Ele Hizmete Devam'

Kübra Kabukçu/1 Ekim 2022 Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan Borsa seçimleri öncesi yönetim kurulu ve meclis üyelerini tanıtan Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Elazığ'a bir müjde de verdi.

Dumandağ: 'El Ele Hizmete Devam'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Dumandağ,“Borsamızda bir seçim süreci yaşanacak. Kazasız belasız ve ilimize faydalı bir seçim olmasını şimdiden temenni ediyorum. Bu seçimde yönetimimiz ve meclis üyelerimizin yaklaşık yüzde 40 yeni arkadaşlarımızdan oluşacak. Bugün onları da sizlere tanıtmak amacıyla buradayız. Bu dönem hep beraber, el ele vererek Elazığ’a hizmet edeceğiz. Tek başına bir şey yapmak mümkün değil çünkü ağaç dallarıyla güçlüdür. Bugün yaptığımız hizmetleri meclis başkanımız başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerimiz, personelimiz, genel sekreterimiz hep el birliğiyle yaptık ve bundan sonra da bu faaliyetleri hep beraber devam ettireceğiz.” dedi. 

 “28 MİLYONLUK PROJEMİZ ONAYLANDI” 
Toplantı da Elazığ ile ilgili önemli bir müjdeyi de veren Başkan Dumandağ,“Elazığ’a yeni bir müjde vereceğim. Biz müjdeleri verirken gerçekleştirmeden vermediğimizden dolayı şu ana kadar bu konuyla ilgili bir açıklamamız olmadı. Fırat Kalkınma Ajansı’na 28 Milyonluk TL’lik bir proje sunmuştuk. Projemiz onaylandı ve yazısı bize geldi. İnşallah Fırat Ticaret Merkezi adıyla canlı hayvan pazar yerimizde çok modern bir proje inşa edeceğiz ve bölgemize ciddi bir hizmeti kazandırmış olacağız. Bu projemize destek veren Elazığ Valisi Ömer Toraman, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu’ya teşekkür ediyorum.”dedi. 

BORSA; İCRA MAKAMI DEĞİL, SORUNLARIN TESPİT MERKEZİDİR 
Ticaret Borsası bir icra makamı değil, sorunların tespit merkezidir diyen Başkan Dumandağ,“Mesele Elazığ olunca valimiz, Belediye Başkanımız, Milletvekillerimiz bizleri hiçbir zaman kapıdan geri çevirmediler. Ancak birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz zaman şehrimize hizmet getirebiliriz. Ticaret Borsası bir icra makamı değil, sorunların tespit merkezidir. İcra makamı hükümetimiz, bürokratlarımız, siyasilerimizdir. Bizlerden bugüne kadar giden teklifler sağ olsunlar geri çevrilmemiştir. Bugüne kadar hak etmeyen hiçbir meseleyi kendilerine zaten götürmüyoruz. Onlara ilettiğimiz meselelerin yüzde 99’u da bugüne kadar onay görüp çözüm bulmuştur. Bugüne kadar desteklerini esirgemeyen il yöneticilerimize teşekkür ederim” dedi.

ÇALIŞANLARIMIZ İLE YOL ALDIK 
Başkan Dumandağ,“Elazığ Ticaret Borsası olarak bizler kendi projelerimizi kendimiz yapıyoruz. İlk bu göreve geldiğimizde yabancı dil bilen personelimiz yoktu. Şimdi birçok yabancı dil bilen personelimiz var. Bu isimler Avrupa Birliği Projeleri hazırlayan isimlerdir. Geçmişte bunu faydasını 300 bin Euro’luk bir projenin kabul edilmesinde görmüştük. O projeyle ilk 5’te yer almıştık. Ankara’da çalışanlarımız ile beraber yol aldık. Ticaret Borsası olarak bugünden sonra ne yapacağız demiyoruz. Bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirmekle beraber bundan sonrasında daha fazlasını yapmak için çalışacağız. Biz bunun için varız, bunun için buradayız.” dedi.

YATIRIM YAPMAK İSTEYENLERE YARDIMCI OLUYORUZ 
Besi OSB ile ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Dumandağ,“Besi OSB, 2017 yılından bugüne kadar borsamızın girişimiyle ve Tarım Bakanlığı, siyasilerimiz ve paydaşlarımızla birlikte verdiğimiz mücadele sonucunda şehrimize kazandırılmıştır. 800 dönüm üzerinde bir alan bizlere tahsis edildi. Biogaz ve güneş enerjisi sistemleri kuruldu. Bu alanda 61 adet parselimiz bulunmaktadır. Yatırım yapmak isteyen hemşehrilerimiz oradan parsel alıp yatırımlarını yapabilirler. Ticaret Borsamıza bugüne kadar yapılan müracaat 300 kişinin üzerinde. Arsamız herkese yetmeyebilir ama yatırım yapmak isteyen hemşehrilerimize bir şekilde yardımcı olacağız. Yer yetmese bile ek alanlar kazandırarak şehrimize yatırım yapılmasını sağlayacağız. Yeter ki hemşehrilerimiz yatırım yapsınlar ve şehrimize katma değer sağlasınlar.”dedi.

SORUNLARIN TAKİPÇİSİ OLDUK
Başkan Dumandağ,“Elazığ Ticaret Borsası olarak bugüne kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) nezdinde kurulan 4-5 şirketin hepsinde paydaşız. Hepsinden hisse aldık. TEKNOKENT, İŞGEM gibi kurulan şirketlerin tamamına ortağız.  Aynı zamanda 2005’ten beri 30 konsey üyesinden birisiyim. Her üç veya dört ayda bir konsey toplantımız yapılmaktadır. Bu toplantılara en az bir veya iki bakanımız katılmaktadır. Bu toplantılara katılmadan önce TOBB Başkanlığı tarafından ilimizin ihtiyaçlarının neler olduğu konusunda sorular yöneltiliyor, bu sorunları toplantılarda dile getirmemiz isteniyor ve ilgili bakanlıklara iletiliyor. Bizler bugüne kadar her zaman ilimizin sorunlarını bu toplantılarda dile getirdik. Gerek deprem sürecinde gerek pandemi döneminde üyelerimizin tüm ihtiyaçları Cumhurbaşkanımız dahil olmak üzere tüm yetkili makamlara TOBB Başkanlığımız tarafından iletilmiştir. Bizler de bu süreçlerin takipçisi olduk yani hiçbir soruna duyarsız kalmadık. Elazığ’ın eğitim, yardımlaşma, tanıtım gibi konularda her zaman yanında olduk ve her zaman gövdemizi de taşın altına koymaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmasının ardından Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan seçimler öncesi kameraların karşısına geçerek, yönetimini tanıttı.

İŞTE MEHMET ALİ DUMANDAĞ’IN LİSTESİ:
Başkan: Mehmet Ali Dumandağ
Meclis Başkanı: Emin Ayaz
Mehmet Şekerdağ 
Recep Polatcan 
Mustafa Demir 
Erdoğan Sadak 
Şemsettin Ayaz meclis 
Ali Çaloğlu 
Nurettin Turan
YÖNETİMDE YER ALACAK YENİ İSİMLER:
Aydın Turgut 
Ekrem Sis
Sıddık Kurşun
Nihal Murat Tarım 
Zülküf Karakaya
Murat Öz
 

Dumandağ: 'El Ele Hizmete Devam'
Dumandağ: 'El Ele Hizmete Devam'
Dumandağ: 'El Ele Hizmete Devam'
Dumandağ: 'El Ele Hizmete Devam'
Dumandağ: 'El Ele Hizmete Devam'