Düğünde Takılan Takılar Kimin? Yargıtay Son Noktayı Koydu

Uzun süredirTürkiye'nin gündeminde yer alan ve evliliklerde sıkça tartışma konusu olan düğün takılarıyla ilgili Yargıtay, önemli bir karara imza attı. Yıllar boyunca süregelen 'Düğün takıları kimin?' sorusuna cevap bulundu.

Düğünde Takılan Takılar Kimin? Yargıtay Son Noktayı Koydu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Düğün törenlerinde gelin ve damada takılan altın ve ziynet eşyalarının kime ait olduğu konusunda yaşanan belirsizlikler, Yargıtay tarafından verilen yeni bir kararla netlik kazandı. Yargıtay, takıların kim tarafından takıldığına bakmaksızın, cinsiyet ayrımı yapmadan kişisel kullanıma uygunluk esasına dayanarak sahipliğini belirledi.

Yıllardır var olan ve genellikle takıların kadının mülkiyetinde olduğu yönündeki geleneksel anlayış, Yargıtay’ın son içtihat değişikliği ile değişti. Artık düğünlerde gelin ve damada takılan ziynet eşyaları, kişisel kullanıma göre kimin malı olacağı belirlenecek.

Takıların Sahipliğinin Belirlenmesi


CNN Türk,e konuşan Avukat Selin Kırhan, düğün videoları ve fotoğrafları incelenerek, takıların kime takıldığına dair detaylı bir liste hazırlanacağını ve bu listenin, uzman bir kuyumcu tarafından raporlanacağını ve sonuçta takıların gerçek sahipleri ortaya çıkacağını söyledi.