DSİ, Bildiğimiz Gibi

İlimizin en hayati sorunlarını on yıllardan beri çözemedikleri için en başarısız kurum olarak bilinen DSİ' de görev değişimi yaşanmıştı.

DSİ, Bildiğimiz Gibi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz aylarda görevine başlayan DSİ 9. Bölge Müdürü Kenan Akyürek, basınla tanışma programı düzenledi.

Yeni bölge müdürü, bilinen  konularla ilgili görüşlerini ve gelinen nokta hakkında bilgi verdi.

Toplantıda sorunlar daha öne çıktı ve başta Uluova ve Kuzova’nın sulanması, Hamza bey içme suyu projesinin hataları ve ikinci aşamasının durması, şehrin kuşaklama kanalının kapatılması gibi konular gündem geldi.

Yeni bölge müdürünün şehrin en önemli sorunlarıyla ilgili hiçbir müjdesi olmadığı gibi, birçok ihalenin artan maliyetler sebebiyle feshedildiği ve bunun sonucu yeni ihale süreçlerinin başlatıldığını söyledi.

Yeni ihale demek tabi ki yeniden ödenek, yeniden bakanlık onayı ve Hazineden onay demek. Seçime giden bir hükümet bunlarla ilgili nasıl bir tavır alır, ödenek gönderir mi bilinmez ama toplantıdan aldığımız genel hava şu ki, Uluova, Kuzova ve Hamzabey’in Tarhana bağlantısı bir başka bahara kalmış durumda.

Yeni bölge müdürünün önüne şehrin kuşaklama kanalı ile ilgili de bilgi notu vermişler ama sanki yanlış ve eksik vermişler. Yeni Bölge Müdürü Akyürek, bu kanaların tümüyle kapatıldığını ve üzerine yeni bulvar ve yeşil alanlar yapıldığını böylelikle oluşacak aşırı bir yağışla şehrin su altında kalacağını ifade etti.

Oysa kapatılan kuşaklama kanalına eski debisinden daha yüksek debili iki adet dev beton borunun atıldığından ve olası sel baskınlarının olmaması için su akarlarının bu borulara verildiğinden de haberi yok ki belediye destek verirse bu kanalı tekrar eski haline getirebiliriz gibi talihsiz bir açıklama yapabiliyor.

Bu beyanlar ve açıklamalar da gösteriyor ki şehrin asıl önemli olan tarımsal ve içme suyu projelerinde başarılı olamayacağını şimdiden gören yeni bölge müdürümüz, topu taca atan açıklamalarla kendini basına tanıtmış oldu.

Basın mensupları, şehrin en önemli ve ekonomisini sıfıra düşüren Uluova ve Kuzova sulama projeleri yerine yeni kamu binaları, lojman ve sosyal tesislere ne kadar para harcandı, imar yolu üzerine neden cami inşa edilerek şehrin trafiğine alternatif olacak bir yol neden katledildi gibi sorular sordu mu bilmeyiz ama biz buradan bu soruları yeni bölge müdürümüze soruyoruz. 

Vatandaş en çok bu soruları merak ediyor. Yoksa kaç ihaleniz iptal edildi, 2036’da şehre içme suyu gelecek türü beyanlarınızı değil.  Anlayacağınız DSİ yine eski ve bildiğimiz gibi… Şehre katkı vermek yerine yük olmaya devam eden bir kurum. Komutan değişse de cephede bir değişim yok. Hele zafer? Asla…Yine de Bölge Müdürümüze yeni atandığı görevinde başarılar diliyoruz. Elazığ’ın artık bilinen sözleri değil yeni müjdeler beklediğini ifade etmek istiyoruz.