DPB'DEN YENİ İŞ İMKÂNI!

Gülşah ALTAŞ / Devlet Personel Başkanlığı'ndan belediyeleri ve zabıta memuru, itfaiye eri olmak isteyenleri yakından ilgilendiren duyuru yayımlandı

DPB'DEN YENİ İŞ İMKÂNI!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Devlet Personel Başkanlığı'ndan belediyeleri ve zabıta memuru, itfaiye eri olmak isteyenleri yakından ilgilendiren duyuru yayımlandı.

 

Belediyelerden gelen yoğun talepler sonucunda, Devlet Personel Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığı Mahdigeri İdareler Genel Müdürlüğü arasında yapılan istişarelerin sonucunda "İtfaiye Eri" ve Zabıta Memuru" kadrolarına merkezi yerleştirme ile personel temin edilebilmesi konusunda karar alındı. Söz konusu karar hakkında Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından bir duyuru yayımlandı. İtfaiye Eri ve Zabıta Memuru kadroları için KPSS 2016/1 Dönemi’nde yerleştirme talebinde bulunmak isteyen belediyeleri yakından ilgilendiren duyuruda, söz konusu taleplerin DPB e-Uygulama Web yetkilisi ya da bu kişi tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) işlemleri alanında yetkilendirilmiş Web sorumlusu aracılığıyla yapılabileceği ifade edildi.

 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, KPSS’nin Türkiye’deki eleman alımlarına disiplin getirdiğini, bu kararın da çok yerinde bir karar olduğunu ifade ederek, “Hep benim torpilim yok ben işe giremiyorum diye söylenir. KPSS bunun doğru olmadığını ortaya koydu. Yeterli puanını al ve gel işe gir denildi. İş başvurusu için gelenlere ‘KPSS’ye girdiniz mi?’ diye soruyorum, ‘Ben o sınavdan yüksek puan alamıyorum’ diye cevap veriyorlar. O zaman çalış, gidip yeterli puanı al ve işe başla. Ben bu kararı çok yerinde bir karar olarak buluyorum. Hem itfaiye eri hem zabıtaların birçok özelliklerinin olması gerekiyor. Dolayısıyla bu özellik çerçevesinde sınava girip başarılı olanların kimliğine bakılmadan bu kişilerin işe alınması doğru olandır” diye konuştu.