Doya Doya Bayram…

Yaşanan pandemi nedeniyle bayramlarda yaşanan kısıtlamaların kaldırılmasının ardından halkımız iki yılın hasretini çıkartarak dolu dolu bir bayram yaşadı. Siyasi partiler ise düzenledikleri bayramlaşma programları ile üyeleri ve partilileri ile bir araya geldi.

Doya Doya Bayram…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İki yıldan beri pandemi yasakları sebebiyle sokağa çıkma yasağı sonrası bayramları buruk geçiren vatandaşlar, bu yıl bayramı doya doya yaşama fırsatını yakaladılar.

SERİN RAMAZAN, ILIK BAYRAM
Elazığlı hemşerilerimiz, serin ve sorunsuz yaşanan ramazan ayından sonra ilk günü açık ve güneşli ikinci ve üçüncü günü zaman zaman sağanak yağışlı bir bayram sevinci yaşadılar.

Doya Doya Bayram…

İKİ YILLIK HASRET SON BULDU
Ramazan ayını manevi huzur ikliminde geçiren Elazığlılar, pandemi yasakları sebebiyle iki yıl ayrı kaldıkları dost ve akrabalarıyla bayram coşkusunu yaşadılar. 

Bayramın birinci günü başlayan bayram ziyaretleri, yağmura rağmen üçüncü gün geç saatlere kadar devam etti.

ESNAFIN BAYRAMI
Sokağa çıkma yasağı sebebiyle iki yıl kutlanmayan ve ziyaretçi ağırlanmayan bayramlar, başta giyim, tatlı, market-manav ve birçok esnafı olumsuz etkilemiş ve ekonomik sıkıntı yaşanmasına sebep olmuştu. Bu bayramda ziyaretlerin ve misafir ağırlamaların yoğun yaşanması esnafların da yüzünü güldürerek ekonominin canlanmasını da sağladı.

İL DIŞINDAN YOĞUN ZİYARETÇİ
İki yıldan beri bayramlaşma için Elazığ’a gelemeyen il dışında yaşayan hemşerilerimiz de Ramazan bayramını fırsat bilerek memleketlerine koştular.  Perşembe ve cumayı da tatil süresine ekleyip dokuz güne çıkaran birçok hemşerimiz, bol bol akraba ziyareti yaparak hasret çıkardılar.

BAYRAM TURLARI VE GEZİLERİ
Bayram tatilini fırsat bilen  tur şirketleri ile aileler, arifeden başlayıp bayramın ilk gününü kapsayan Karadeniz, Güneydoğu ve Kapadokya gezileri yaptılar.
Yaz aylarında sıcak olduğu için en uygun zaman olarak bu günleri gören çok sayıda aile, başta Şanlıurfa olmak üzere, Mardin, Diyarbakır, Halfeti, Hasankeyf gibi tarihi mekânlara geziler düzenlediler.

BAYRAMDA ÇOCUK OLMAK
Bayramın en çok mutlu ettiği kesim ise çocuklar oldu. Uzun süreden beri bayrama hasret kalan çocuklar, kendi mahallelerinde bayramı dolu dolu yaşamakla birlikte aile büyüklerinin bayramlarını kutlayarak bol bol şeker ve harçlık biriktirdiler.

HARPUT’A YOĞUN İLGİ
Bayram sebebiyle memleketine gelen hemşerilerimizin en yoğun uğradıkları mekân yine Harput oldu. Mezarlık ziyaretleri ile birlikte türbe ve camileri ziyaret eden hemşerilerimiz, Harput’un değişen ve güzelleşen yüzünü de görme fırsatını da yakaladılar.

SİYASETE BAYRAM MOLASI
Pandemi nedeniyle geçmiş bayramlarda akraba ve arkadaş ziyaretleri yapamayan vatandaşlar, hasret giderdi ve bayram ziyaretlerini bol bol yaptı. Elazığ’daki siyasi partiler de hem kendi üyeleri hem de partiler arası ziyaret gerçekleştirerek siyasete bayram molası verdiler.

Elazığ’daki siyasi partilerden Ak Parti, CHP, İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti üyeleri ve partilileri ile bayramlaştı.

CHP,  diğer partileri de ziyaret ederek bayramlaştı.

 Düzenlenen bayramlaşma programlarına vatandaşlar yoğun bir katılım gösterirken, Ak Parti Milletvekilleri ise Ramazan Bayramı boyunca ilçelere ziyaretler yaptı, vatandaşların bayramını kutladı. 

Hakimiyet Gazetesi olarak Elazığ’daki siyasi partilerin bayramlaşma programlarını okuyucularımız için takip ettik. 

İşte siyasi partilerin bayramlaşma programlarından ayrıntılar: 

Doya Doya Bayram…

AK PARTİ İL TEŞKİLATI: 
AK Parti il teşkilatı, bayramın ilk gününde düzenlenen programda bir araya geldi. Milletvekillerinin de katılığı programa yoğun katılım oldu. 

Ahmet Tevfik Ozan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen bayramlaşma programına AK Parti Elazığ Milletvekilleri, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Şerbet, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri, Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kadın Kolları Başkanı Canan Şavlı, Gençlik Kolları Başkanı Emre Burak Kürüm, yönetim kurulu üyeleri ve teşkilat üyeleri katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, dolu dolu bir ramazan geçirdiklerini belirterek, performanslarını düşürmeden çalışmalarına devam edeceklerini söyledi. 

Bayramlaşma programında konuşan milletvekilleri ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yapılan hizmetleri hatırlattı ve partililerin bayramını kutladılar. 

Doya Doya Bayram…

CHP İL TEŞKİLATI: 
Ramazan Bayramının ikinci gününde CHP Elazığ İl Başkanlığı, partililerle bayramlaşma programında bir araya geldi. Parti il binasında düzenlenen bayramlaşma programına; il, merkez ilçe ve ilçe teşkilatları, kadın ve gençlik kolları ile partililer katıldı.

CHP il Teşkilatı, kendi parti tabanı ile bayramlaştıktan sonra Saadet Partisi ve Yeniden Refah Partisini ziyaret ederek bayramlaştılar.

Doya Doya Bayram…

İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞI: 
İyi Parti, bayramın ikinci gününde partilileriyle bayramlaşma programında bir araya geldi. Parti binasında gerçekleşen programa; il, merkez ilçe, ilçe teşkilatları ile kadın ve gençlik kolları katıldı. İyi Parti İl Başkanı Servet Gürgözeler, bayramların önemine değinerek; hem ramazan bayramını hem de 3 Mayıs Türkçülük gününü kutladı.

Doya Doya Bayram…

YENİDEN REFAH PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI:
Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanlığı da Ramazan Bayramı nedeniyle partilileri ile buluştu. İl Başkanı Av. Erhun Karakuş’unda katıldığı programda,  İl, İlçe ve Gençlik Yönetimleri ile bir araya gelinerek bayramlaşıldı.

 Doya Doya Bayram…

SAADET PARTİSİ İL BAŞKANLIĞI: 
Saadet Partisi Elazığ İl Başkanlığı, Ramazan Bayramının ikinci gününde bayramlaşma programı düzenledi. Parti binasında düzenlenen bayramlaşma programına İl Başkanı Abdullah Akın, il, merkez ilçe, ilçe ve belde başkanlıkları ile partililer katıldı.

Doya Doya Bayram…

DEMOKRAT PARTİ İL BAŞKANLIĞI: 
Demokrat Parti Elazığ İl Başkanlığı, bayramın ikinci gününde düzenlediği bayramlaşma programı ile partililerle bir araya geldi. Demokrat Parti Elazığ İl Başkanı Tuncay Avcıl, Elazığlıların bayramlarını kutladı.