DOUBLE TREE BY HİLTON ELAZIĞ'DA

Gülşah ALTAŞ / Dünyanın en büyük oteller zincirine sahip olan ve Türkiye'de 60 yıldır hizmet veren Hilton, düzenlenen protokol töreniyle bünyesine Elaz

DOUBLE TREE BY HİLTON ELAZIĞ'DA
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşah ALTAŞ / Dünyanın en büyük oteller zincirine sahip olan ve Türkiye’de 60 yıldır hizmet veren Hilton, düzenlenen protokol töreniyle bünyesine Elazığ’ı da dahil etti.

Elazığ merkez Vali Fahribey Caddesi üzerinde inşaat çalışmaları tamamlanan Double Tree by Hilton Elazığ Otel’in protokol törenine Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Elazığ Belediye Başkan Vekili Karahan Çelik, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Hilton Worldwide Türkiye Rusya Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Collini, Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile çok sayıda davetli katıldı.

Tahabey Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erol, kendi şirketleri tarafından yapılan otel inşaatının tamamlanma noktasına geldiğinde Elazığ’a marka kazandırma düşüncesi oluştuğunu, bu kapsamda Hilton ile görüşmelere başladıklarını ve bu görüşmeler neticesinde dünyanın en büyük otel zincirlerinden Double Tree By Hilton’u Elazığ’a getirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Şirket olarak gerçekleştirdikleri bu önemli yatırım ile Elazığ’ı bir dünya markası ve kalitesiyle buluşturduklarını belirten Erol, “Konuklarımızı Double Tree by Hilton Elazığ’da hem Hilton kalitesiyle hem de bu özel şehrin misafirperverliğiyle ağırlayacağız. Otelimiz; 110 oda, 5 süit, 1 kral dairesi, 2 engelli odası, 4 connect oda, 250 kişilik birinci sınıf restaurant, 600 kişilik balo salonu, 1000 kişilik çok amaçlı salon, 500 kişilik fuaye alanı, roaf cafe, VIP toplantı salonu, kitap okuma alanı, mescit, çocuk kulübü, loby cafe, havuz, Türk hamamı, Fin hamamı, sauna, kuaför, SPA merkezi, 200 araçlık kapalı otoparkıyla ve eşsiz ambiyansıyla şehrimizde ve bölgemizde konaklama hizmetlerine yepyeni bir soluk kazandıracağız.”

ŞEHRİN EKONOMİSİ CANLANACAK

Erol, Elazığ’ın kalkınma yolunda belirlediği 3 ana hedeften birinin turizm olduğunu vurgulayarak, “Bu açıdan bakıldığında bu yatırımın önemi daha ne bir şekilde ortaya çıkmaktadır. Double Tree by Hilton Elazığ, sektörel açıdan şehrimize önemli bir kimlik kazandıracaktır. Bu yatırımla hem şehrin ekonomisi canlanacak, hem şehir yaşamına canlılık gelecek, hem de bölge ekonomisine değer katılacaktır. Zira bir ilin kalkınmasında, konaklama en başta yer alan sektörlerden birisidir. Turizm sektöründe gelişimin en önemli unsurlarından birisi de güvenlik noktasıdır. Elazığ, bu noktada tam bir huzur şehri olma özelliği ile de cazibe merkezidir” diye konuştu.

Konaklama alanında Hilton kalitesiyle hizmet sunmanın yanı sıra Elazığ’ın önemli sorunlarından birisi olan istihdama da önemli bir katkı sağlayacaklarını belirten Erol, imza töreninin ardından gerçekleştirilen protokollerle otelin açılışının kısa sürede gerçekleştirileceğini kaydetti.

ELAZIĞ BÖLGEDE DİKKAT ÇEKİCİ BİR NOKTADA

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, Elazığ’ın konaklama ve turizm alanında özellikle son yıllarda çok önemli yatırımlar kazanmaya başladığını ve bu alanda bölgede dikkat çekici bir noktaya geldiğini söyledi.

ELAZIĞ’DAKİ İLK OTELİMİZİ AÇMAKTAN MUTLUYUZ

Hilton Worldwide Türkiye Rusya Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Collini ise, 60 yıldır Türkiye’de hizmet verdiklerini, sektöre olan katkılarının muazzam bir seviyeye ulaştığını, Türkiye’de hizmet veren ve açılması planlanan otellerinin toplam sayısının 75’i geçtiğini kaydetti. Türkiye’de fırsatlar yaratma taahhütleri doğrultusunda ülkenin ilk otelcilik staj programlarından birini geçen yıl başlattıklarını da hatırlatan Collini, “Elazığ’daki ilk otelimiz Double Tree by Hilton Elazığ’ı imzalamış olmaktan çok memnunuz. Double Tree by Hilton Elazığ şehrin tam merkezinde yer alıyor ve konumu itibarı ile hem iş hem de turistik amaçlı seyahat edecek müşterilere hitap edecektir. Gelişmekte olan bu şehirde artarak büyüyen potansiyel görüyoruz ve Türkiye çapında 20’ye yakın Double Tree by Hilton markamız ile her geçen gün daha da güçlenmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

BU TÜR YATIRIMLARIN ARTMASI ÖNEMLİ

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu da bu tür yatırımların son yıllarda artmasının Elazığ’daki turizm potansiyelinin ortaya çıkması açısından önemli olduğunu belirterek, “İlimiz bugün itibariyle yeni bir konaklama ve organizasyon yatırımına kavuşuyor. Gerçekten şehir merkezinde ve uluslararası alanda isim yapmış Hilton’un ilimizde açılmasıyla büyük bir memnuniyet duyuyorum. Öncelikle bu yatırımı ilimize getiren iş adamlarına ben vali olarak devlet adına teşekkür ederim. Bu tür yatırımların son yıllarda ilimizde hızla artması, ilimizdeki turizm potansiyelin ortaya çıkarılması özel önem arz ediyor. Kaliteli konaklama ve organizasyon mekanlarıyla ilimizin turizm sektörünün gelişeceğine inanıyoruz. Bu tesisin ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tahabey Otelcilik Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Erol ve Hilton Worldwide Türkiye Rusya Doğu Avrupa Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Michael Collini arasında karşılıklı protokol imzalandı. Tören plaket takdimleriyle sona erdi.