'Dostum, Arkadaşım…'

Yeni kabinenin açıklanmasından sonra sosyal medyada milyonlarca paylaşım yapıldı. Paylaşımların büyük çoğunluğu hayırlı olsun temennisi içeriyordu. Kabineye oldukça başarılı ve yetkin görenler de vardı eksik ve hatta gereksiz isimlerin olduğunu dile getirenler de...

'Dostum, Arkadaşım…'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişten beri dostluğu, arkadaşlığı ve hatta yol ve kader arkadaşlığı yapmış isimlerin bu dostluk ve mutluluğun yansıması olarak ve sadece bir bakan için yaptıkları hayırlı olsun paylaşımlarını gayet doğru ve insani buluyoruz. Siyaseti birlikte yapan, eş zamanlı olarak siyasi karar mekanizmalarında olan ve daha da önemlisi bu görevlerden kaynaklı uzun süre samimiyete dayalı teşrik-i mesaisi olanların paylaşımını ve değer verdiği bir ismin bakan ya da Cumhurbaşkanı yardımcısı görevine atanmasının mutluluğunu paylaşmasını çok değerli ve gerekli görürüz.

Bunlar elbette doğal ve normal. Ancak bir grup paylaşımcılar daha vardı ki evlere şenlik… Yeni kabinede bakan olarak atanmış isimlerle geçmişte hasbelkader birlikte olunan bir ortamda ayaküstü çekilen resimler paylaşıldı ve bakanlarla olan yakınlık ve tanışıklık ortaya konmaya çalışıldı.

Bunlar yapılırken de “falan bakanlığa atanan değerli dostum ve arkadaşım” kelimeleriyle yapıldı. Ve bazı paylaşımcılar tek bakanla kalmadı hangisiyle geçmişte resmi varsa onu yayınladı ve dostu, arkadaşı olduğunu ilan etti.

Siyasilerin katıldığı programları ve orada yaşananları hemen herkes biliyor. Herhangi bir iftar, siyasi program, kongre, düğün, sünnet ya da herhangi bir açılışta denk gelen bir siyasiyle resim çektirme yarışına girildiğini herkes biliyor. Siyasiler bundan çok hazzetmese de ilerde herhangi bir olumsuzlukla öne çıkan bir şahısla birlikte resminin çıkma ihtimalinden dolayı bundan kaçınsalar da adamlar ısrar edince utanma pazarı da olsa resim çekiniyorlar.

Uluorta ve binlerce kişi ile daha çekilen bu resimleri anlaşılan birileri çok önemli görüyor, bununla kendine bir hava ve statü vermeye çalışıyor. 

Bizim bakanların dostu ve arkadaşlarına ihtiyacımız yok. Hele hele bu resimleri yayınlayarak kendi komplekslerini ortaya koyan kişilere hiç ihtiyacımız yok. Bizim bu bakanları ilimize yatırım ve hizmet konusunda rahatsız edecek yürekli insanlara ihtiyacımız var.