Dolandırıcılar bile insafa geldi, fırsatçılar gelmedi!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından en çok konuşulan konular arasında yağma ve fırsatçılık konuları da vardı.

Dolandırıcılar bile insafa geldi, fırsatçılar gelmedi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

6 Şubat tarihinde Türkiye, tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşadı.

Öyle ki dünyada örneği çok az bulunan bir deprem fırtınası ile karşı karşıya kaldık. 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde iki büyük deprem 11 ilde yıkıma neden oldu. On binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti.

Yaşanan bu felaketlerin ardından en çok konuşlan konular arasında yağma ve fırsatçılık konuları da vardı. Türkiye büyük bir felaketle karşı karşıya kalırken kamuoyuna yansıyan yağma görüntüleri tüm ülkeyi derinden yaraladı.

Bir diğer konu ise fırsatçılıktı... Başta kira fiyatları olmak üzere battaniyeden elektrikli ısıtıcıya kadar birçok üründe fahiş fiyat artışları da kamuoyuna yansıdı.

TÜM TÜRKİYE SEFERBER OLDU

Ancak her ne kadar bu tarz haberler gündeme gelse de tüm Türkiye deprem bölgeleri için bir seferberlik ilan etmedi denilirse tabi ki yanlış olacaktır. Yaraların sarılması için fırsatçıların yanında evlerini ücretsiz bir şekilde kiraya verenler, koca tırları yardım malzemesiyle doldurarak bölgeye ulaştıranlar daha fazlaydı.

Bunun en enterasan örneği de bir dolandırıcının, dolandıracağı kişinin depremzede olduğunu anlayınca dolandırmaktan vazgeçmesi oldu.

DOLANDIRACAĞI KİŞİNİN ELAZIĞ'DAKİ BİR DEPREMZEDE OLDUĞUNU ANLAYINCA VAZGEÇTİ

Bir araç kiralama dolandırıcısı, dolandıracağı kişinin Elazığ'da konaklayan bir depremzede olduğunu fark edince dolandırmaktan vazgeçti. Depremzede vatandaş o konuşmayı sosyal medya hesabından paylaştı. Yaşanan bu diyalog dolandırıcıların bile insafa geldiği bu felaket ortamında fırsatçılara bir kez daha yuh dedirtti. İşte yaşanan o diyalog: