Doğru Adam, Doğru Zaman, Doğru Adım

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimi kazanmasının ardından gözler yeni kurulacak Kabine'ye çevrilirken, geçtiğimiz çarşamba günü gerçekleştirilen son Kabine toplantısıyla ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Erdoğan'ın kabinedeki 18 bakanın tamamıyla tek tek vedalaştığı ve 'Size Meclis'te ihtiyacım var' dediği öne sürüldü.

Doğru Adam, Doğru Zaman, Doğru Adım
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erdoğan bu hamlesiyle hem kamuoyunda yıpranan bakanları geri çekmiş oldu hem de yeni yüzleri kabineye alarak tabanın ve toplumun beklentilerine karşılık vermiş oldu.Her ne kadar İçişleri Bakanı Soylu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın milletvekilliğinden  istifa edip bakanlık görevlerine devam edeceğine dair görüşler olsa da Erdoğan’ın tüm mevcut bakanları mecliste ve milletvekili olarak istemesi çok isabetli bir karar oldu.

Erdoğan, bu kararı ile aslında öteden beri görevden almak istediği  fakat  belirli bir kesim ve siyasetçilerin tepkisine muhatap olmamak adına beklettiği bu düşüncesini de sorunsuz hayata geçirmiş oldu. Erdoğan, bu hamlesi ile doğru zamanda doğru adımı atmak suretiyle lider kimmiş bir kez daha gösterdi.