'Diriliş Sohbetleri' Başladı

Elazığ Akıncılar Derneği tarafından başlatılan 'Diriliş Sohbetleri'nin birincisi gerçekleştirdi.  İlk programın konusu 'Türkiye'de Gençlik Hareketleri ve Akıncılar' olurken, konuşmacı ise Milli Gençlik Vakfı ve Anadolu Gençlik Derneği eski Başkanlarından eğitimci Mesut Turan oldu.

'Diriliş Sohbetleri' Başladı

Türkiye’de millî ve manevi değerlere bağlı, ülkesinin kendi değerleri ve zenginlikleri üzerinde kalkınarak muasır medeniyet yarışında hak ettiği yere ulaşması için 1970’li yıllardan beri faaliyetlerini yürüten Akıncılar Derneği, “Diriliş Sohbetleri” adıyla sosyal ve kültürel programına başladı.

Gerçekleştirecekleri programlarla, ülke ve milletimiz için üzerlerine düşen sorumlulukları bir kez daha hatırlatmak ve özellikle son yıllarda eksikliğini hissettiğimiz birlik ve beraberlik şuurumuzun gelişmesine katkı sunmak amacıyla “Diriliş Sohbetleri” adıyla seri seminerler başlattıklarını dile getiren Akıncılar Elazığ Başkanı Tevfik Sadak, her hafta konunun uzmanı bir konuk ve konuşmacı ile programların devam edeceğini dile getirdi.

Ülkemizdeki gençlik hareketlerinin Osmanlı döneminde başlayıp, Cumhuriyet döneminde her zaman var olduğuna dikkat çeken eğitimci Mesut Turan, bu oluşumların bir bölümü ülkenin ve halkın değerlerine sahip çıkmak amacıyla faydalı çalışmalar sürdürürken, bir takım oluşumların ise Türkiye’nin bölünmesi ve gücünün kırılmasına hizmet eden projelere hizmet ettiğini dile getirdi.

Ülkemizde MTTB’nin milli çizgiye geçmesi ile birlikte, gençlik üzerinde sosyal, kültürel, edebiyat, spor ve düşünce alanında büyük dönüşümler yaşandığını, bu çalışmaların Akıncılar Derneği ile devam ederek bugünlere kadar geldiğini dile getiren Mesut Turan, Akıncılar’ın Türkiye’de aynı karanlık oda tarafından planlanan ve hayata geçirilen sağ-sol çatışmalarına pirim vermeyen ve fikri inkişaf noktasında gelişmesini sürdüren ve yeni bir neslin yetişmesine katkı sağladığını dile getirdi.