Dilek: 'MHP, Cumhur İttifakının Üyesi Değil Mi, Niye Komisyondan Dışlanıyor?

Elazığ İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Osman Dilek, MHP'li üyelerin imar ve bayındırlık komisyonundan dışlandığını iddia ederek, Ak Parti komisyon üyelerini il başkanı ve milletvekillerine şikayet etti.

Dilek: 'MHP, Cumhur İttifakının Üyesi Değil Mi, Niye Komisyondan Dışlanıyor?

Korucu köyü sınırları içerisinde yer alan 400 dönümlük tarım arazisi vasfı taşıdığı iddia edilen alanda özel bir şirket tarafından Güneş Enerjisi Santrali yapılmak istenmesi Elazığ i İl Genel Meclisinde  tartışmaları ile yine gündem oldu. Elazığ İl Genel Meclisi MHP Grup Başkanı Osman Dilek  söz konusu madde görüşülürken MHP’li üyelerin komisyona davet edilmediğini iddia etti. Dilek, İl Genel Meclisinde gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada “Arkadaşım MHP üyesi Hüseyin Yılmaz ile birlikte imar ve bayındırlık komisyonu üyesi olmamıza rağmen önceki maddelere çağrıldık ama 4. maddede yer alan Korucu köyü sınırları içerisinde yer alan Güneş Enerjisi Santrali (GES)  imarının geçtiği maddeye biz çağrılmadık. Bu konu ile ilgili iltilaf olduğu için kendi aralarında mı toplanıyorlar,birisi mi yazıyor bilmiyorum biz çağrılmadık. Siz MHP üyelerini bu komisyondan dışlayamazsınız. Kanunen öyle bir hakkınız yok. Siz bizi yok sayıp sanki komisyon toplanmış gibi öyle lanse edemezsiniz.

ELAZIĞ AK PARTİ İL BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI BULUNDU

Dilek “Buradan  Ak Parti il başkanı değerli kardeşim Şerafettin Yıldırıma’a , Ak Parti Elazığ milletvekillerine sesleniyorum. Cumhur İttifakının bir üyesi olan MHP’li meclis üyelerini bu komisyondan dışlıyorlar.  Biz orada toplanırız siz müspet söylersiniz biz menfi söyleriz orada  şerhimizi koşarız burada konuşmamıza gerekte kalmaz.  Buraya gelir  üye çoğunluğu da sizde geçer geçmez takdiri meclis verir. Fakat kafalarda soru işareti var.  Diğer konularda sorun yok ama şüpheye mahal olan dosyalarda MHP’yi dışarıda tutuyorlar. Bu doğru bir tutum değil. Bu komisyon niye bu kadar sıkıntılı? Şüpheye mahal olan işlerde biz dışlanıyoruz. Aklıma kötü şeyler getirmek istemiyorum. Meclisede bu konuda yanlış bilgiler veriliyor” diye konuştu.

BİZ KİMSENİN EMİR ERİ DEĞİLİZ!

Dilek  “Buradaki memur kardeşimizle raporu gönderip imzalamamamızı istiyorsunuz. Kusura bakmayın! Biz kimsenin emir eri değiliz.  Söz konusu alan toplam 400 dönümdür.  Önce 55 dönümlük tarım arazi üzerine GES kuruldu. Geri kalan 350 dönümde GES yapmak için gelmişler meclisten izin istiyorlar. Bu konuda bizi dışlamaya kimsenin hakkı yok gücüde yetmez. Ben burada meclisimizi suçlamıyorum. Meclis üyelerinin belkide çoğunun haberi yoktur. Komisyona sesleniyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Bunu kabul edecek birisi varsa bu komisyonları kurmanın anlamı yok. Söylenecek bir şey kalmadığı için artık kamuoyuna şikayet ediyorum. Ak Partili siyasiler bu konuya bir el atar kanaatiyim. Yoksa sağda solda cumhur ittifakı diye gezmenin bir anlamı yok. Seçim gündemi nedeniyle kendisi yoğundur. O yüzden basın aracılığıyla sayın Yıldırım’ın bizi tatmin edecek bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Bu konu hakkında kimse savunma yapmasın! Niye bizi çağırmadınız? Sorumuz net. Amacınız ne, ne karşılığında bizi bilgilendirmiyorsunuz?” diyerek sözlerini tamamladı.