Dikkat, Valilik Açıklamasıdır!

İlimizde son bir ay içerisinde yaşanan olaylarla ilgili Elazığ Valiliği tarafından yapılan açıklamaların gerçekleri yansıtmadığı yönünde iddialar ve bu konu ile ilgili kamuoyundan tepkiler yükseldiğini biliyoruz.

Dikkat, Valilik Açıklamasıdır!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Baskil’deki kanyonları ziyaret etmek amacıyla gelen ancak yol olmadığı için traktörle alana gitmek zorunda kalan turist kafilesine ait resimlerin ilimiz sınırları içinde değil Malatya Arguvan sınırları içerinde olduğunu açıklayan Valiliğin, yine usulsüz yıkım yapılan Harput Çocuk Evleri’nin kazan dairesi ve ısıtma sistemlerinin MKE’ye teslim edildiğini açıklayarak olmayan bir işlemi dile getirdiği iddia edilmişti.

Bu ve benzer olaylarda valilik açıklamaları nedeniyle kafaları karışan Elazığlılar, yapılan son öğrenci yurdu açıklamasına da tereddütle yaklaştı.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık yaptığı açıklamada;  9 bin 100 kişilik yurtlarda 8 bin 500 kişinin barındığını belirterek yurda ihtiyaç olmadığını memnuniyetle ifade ettiklerini söyledi.

Bu açıklamada gözüken tablo şu ki ilimizde yurt sorunu yok.

Ancak bu bilgi hangi verilere dayanarak açıklandı bilmiyoruz ama ilerleyen zamanlarda Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın öğrencilerin barınmasına yönelik başlattığı çalışmaya yapılan müracaat sayısı sonuçları ile karşılaştırılınca nasıl bir sonuç çıkacağı merak ediliyor. 

Kamuoyunun bu konuda merak ettiği soru şudur: ilimizde devlet yurtlarında barınmak için toplamda kaç müracaat var, kaç öğrenci yerleştirildi, kaç öğrenci yedekte? 

Bu soruların cevabı açıklanınca gerçek tablonun ortaya çıkması mümkün.

Bu açıklama yapılırsa ve bu konuda Valimiz Erkaya Yırık’ın ifade ettiği gibi çok büyük sorun yoksa o zaman diğer kurumlarla da bu gerçek paylaşılmalı ve gençlerimiz sorunsuz KYK yurtlarına yerleştirilmeli.