Dikkat Eksikliği'nin Farklı Boyutları Ve Çözümleri Var

Anlayarak hızlı okumak mümkün mü?

Dikkat Eksikliği'nin Farklı Boyutları Ve Çözümleri Var
TAKİP ET Google News ile Takip Et

ANLAYARAK HIZLI OKUMA NEDİR? 
Akın ÖZCAN,”Anlayarak hızlı okuma adından da anlaşılacağı gibi okuyucunun okuduklarını normal sürede daha hızlı ve daha iyi anlayarak okumasıdır.Göz ile beyin arasındaki iletişim farkı okuma hızında belirleyici rol oynamaktadır.Gözler beyinin çalışma hızına göre,daha yavaş hızda çalışmaktadır.Hızlı okuma teknikleri eğitimi beyin ile göz arasındaki çalışma ve algılama hızını biraz daha dengeye koymaktadır.Bu teknikler aynı zamanda beynin,okunan şeyleri algılamasını önemli ölçüde artırmaktadır.

Alınacak bu eğitim sayesinde,hızlı okumak ve anlamak okuyucuya okuma süresinde önemli bir tasarruf imkanı vermektedir.Öğrenciler için ödevleri normal süresinden daha kısa bir şekilde tamamlamak mümkün olmaktadır.

LGS,TYT,AYT,ALES,KPSS vb. gibi sınavlarda öğrencilerin süreyi daha iyi kullanmasıyla sınav başarıları artmaktadır.Okuma süresi üç katına çıkarılarak sınavlarda en az 30 dakika kazanılmaktadır.

Anlayarak hızlı okuma eğitimi ilkokul üçüncü sınıftan başlayarak tüm yaşlara uygulanabilen bir eğitimdir. Okuma hızınızı arttırmak, okuduğunuzu anlama kapasitenizi zenginleştirmek ve hafızanızı güçlendirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bu programa katılmakla, gözlerinizin ve beyninizin şaşırtıcı gücünü keşfedip, hızlı okuma tekniklerini kullanarak hızlı ve odaklı okumayı öğreneceksiniz. Bununla birlikte konsantrasyon seviyenizi yükseltecek, içinizden sesli okumanızı kontrol altına alabilecek, kelime dağarcığınızı zenginleştirebilirsiniz” dedi.

ANLAYARAK HIZLI OKUMA KURSUNDA NELER YAPILIYOR?
Akın ÖZCAN,”Kursun üç aşaması var;önce öğrencilerin göz kaslarını güçlendirerek egzersizlerle başlıyoruz.Bunun için çeşitli program ve ders notları kullanıyoruz.Olumsuz okuma alışkanlıklarını anlatıp okuma da dikkat edilmesi gereken noktaları anlatıyoruz.Blok okuma yöntemini öğreterek aynı anda daha çok kelime görmelerini sağlıyoruz.En sonunda paragraf çözme yöntemleri,test çözme teknikleri ve hafıza tekniklerini öğreterek hem sınav hem de anlama başarısını artırarak eğitimleri veriyoruz.Saatlik verdiğimiz eğitimde kursumuzu tamamlıyoruz”dedi.

DİKKAT EKSİKLİĞİ YAŞAYAN ÖĞRENCİLERLE NASIL BİR ÇALIŞMA YAPIYORSUNUZ?
Özcan,”Dikkat problemi şu anda öğrencilerin en büyük sıkıntılarından biri durumundadır.Veli ve öğretmenlerin ortak sıkıntıları olan“ders dinleyemiyor,başladığı işi bitiremiyor,sınavlarda basit hatalar yapıyor,soruları tam okumuyor,ödevlerini tam yapamıyor”gibi serzenişleri çok duyuyoruz.

Dikkat eksikliğinin farklı boyutları ve çözümleri vardır.İlaçlı ve ilaçsız çözümler uygulanmaktadır.Biz eğitimsel boyutunda yardımcı oluyoruz.Bunu yaparken de çeşitli materyaller ve egzersizler uyguluyoruz.Dikkat güçlendirmek çocuğun odaklanma süresini ve kabiliyetini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır.Çalışmaları bireysel olarak gerçekleştiriyoruz.

Çalışmalar sonucunda öğrencilerin odaklanma ve dikkat sürelerini artırıp ders ve hayat başarılarını artırıyoruz.Ailenin ve okulun dikkat edeceği hususları bildiriyoruz.En az iki aylık çalışma yapıyoruz.

ARK Anlayarak Hızlı Okuma ve Dikkat Geliştirme kursunda bilhassa öğrencilerin okul ve sınav başarısına yönelik çalışmalarla Elazığ’da eğitim ve öğretim başarılarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.