Devlet Harekete Geçsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adli Yıl Açılış Töreni'ne katıldı ve isim vermeden Sedat Peker'in açıklamalarına değindi.

Devlet Harekete Geçsin
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı yargı konusunda birçok önemli açıklamada bulunurken, Türk yargı sisteminin birileri tarafından suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban edilmek istendiğini söyledi.

Karşımıza çıkan kim olursa olsun böyle bir rezilliğe izin vermeyeceklerini dile getiren Erdoğan, Türkiye'nin karanlık mihrakların güdümünde istikamet çizilen bir ülke olmadığını herkes görecek." dedi.

Erdoğan’ın bu yürekli çıkışı elbette önemli ve gerekli. Dün Fuat Avni’yi bu gün de başka mihrakları eğitip, donatıp piyasaya süren güçlerin ortaya koydukları iddiaların asıl amacı yolsuzluk, usulsüzlük ve yanlışları dile getirmek değil tabi. Asıl amaç farklı. Ki zaten bunu da çok gizlemiyorlar ve “bizi seçimlere yakın görün” diyerek de asıl maksatlarını açık ediyorlar.

Ancak şurası da bir gerçek ki onların hedefi, amacı ve maksadı belli. Ve yine çok belli olan bir şey var ki esen rüzgâr, kayadan ciddi toz kaldırıyor ve hatta yontuyor.

Bunun önüne geçmenin yolu da yanlışı kimin ifade ettiğine, kimden geldiğine bakmadan bizzat devletin üzerine gitmesi. Başka kişiler tarafından gündeme getirilmeden de bilinen yanlışlar karşısında savcılarımız resen harekete geçmeli, Adalet Bakanlığımız da bu konuda net bir tutum sergilemeli ve savcılarımızı göreve davet etmeli.

Bu yapılır ve yanlış bizzat savcılarımız tarafından ortaya çıkartılırsa, hem ülkemiz suç çetelerinin kirli oyunlarına kurban edilmekten kurtulur hem de vatandaşın devlete olan güveni daha çok artar.