Devamını Bekliyoruz…

İlimize geçtiğimiz haftalarda yapacağı ziyaretini erteleyen ve Pazartesi günü bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunan Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıkladığı müjdeleri Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi ve Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın,Hakimiyet Gazetesi'ne değerlendirdi.

Devamını Bekliyoruz…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan Bay-Kağan İnal/İlimize geçtiğimiz haftalarda yapacağı ziyaretini erteleyen ve Pazartesi günü bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunan Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlık olarak Elazığ’a yaptıkları yatırımları rakamlarıyla birlikte açıkladı. 

Kamuoyunun öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası için beklediği müjde için ise “programa alındı” açıklamasında bulunan Bakan Özer’in Elazığ ziyaretini Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi  ve  Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı  Fatih Murat Taşkın değerlendirdi. 

Elazığ’a yeni bir öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası için girişimlerde bulunan Bahşi ve Taşkın’ın özellikle sosyal medya üzerinden başlattığı “Yeni bir öğretmenevi istiyoruz” kampanyası büyük bir destek görmüş ve ülke gündemine gelmişti. 

Devamını Bekliyoruz…

BAHŞİ: “BAKANIMIZA DOSYA SUNDUK”
Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Elazığ ziyaretini ve açıkladığı müjdeleri değerlendiren Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Bahşi,“ Dosya olarak bakana eksikleri sundum. Gelmeden önce basın aracılığıyla açıklama yaptık. Dosyanın içeriğini kamuoyuna  açıkladım. Halkımız bütün olaylardan haberdar oldu. Geldiği zaman da valilikte toplantıya girmeden önce tekrar kendisine dosyayı verdim. İçerikle ilgili bilgi sahibi olduğunu söyleyerek Milli Eğitim Koordinasyon toplantısına girdi.”dedi.

ELAZIĞ’IN BİR SORUNU ÇÖZÜLDÜ 
Bakan Özer’in güzel müjdeler verdiğini ifade eden Bahşi,“Elimizden geldiği kadar dile getirdik. Elazığ’da bir kamuoyu oluştu. Sosyal medyada ilk sıralara çıktık. Bu kampanyanın etkisi mutlaka olmuştur. Sayın Bakanımız güzel müjdeler verdi ve eğitim camiası çok mutlu oldu. Yıllardır böyle bir problem yaşanıyordu. Elazığ’ın bir sorunu çözüldü.”dedi. 

TALEP ETTİĞİMİZ BİR ÇOK  ŞEY KARŞILANDI
Bahşi sözlerine şöyle devam etti:“ Yer konusunda, Milli Eğitim Müdürü bir sunum yaptı. Bir İletişim Lisesi’nin bulunduğu yerde, bir de eski devlet hastanesinin olduğu yerde yerimiz var dedi. Bu 2 yeri alternatif olarak sundu. Valimiz, İl Milli Eğitim Müdürü’nün ve il yöneticilerinin karar vereceği bir konu. Nereye yapılacağı konusuna Bakan Bey karar vermedi. Şu an bunlar yapılırsa, ilimizde hayır severlerin yaptığı okullarla birlikte bir eksiğimiz kalmıyor. TOKİ’lerde yapılacak okullarla birlikte ihtiyaç giderilmiş oluyor. Bazı kurumlarımızın binaları çok eski. Bunlarda daha sonraki süreçte programa alınıp yapılınca ilimizde eğitim adına fiziki bir engel kalmıyor.Bakan Bey’in ziyaretinden memnun kaldık. Talep ettiğimiz çoğu şey karşılandı. Bunlar birikmiş sorunlar olduğu için yatırım miktarı yüksek şekilde açıklandı. Bu yüksek yatırım miktarı da bizleri mutlu etti.”dedi.  

Devamını Bekliyoruz…

TAŞKIN: “SESİMİZİ DUYURMAYA ÇALIŞTIK”
Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı  Fatih Murat Taşkın ise yaptığı değerlendirmede,“ İlk olarak 30 Kasım 2021 tarihinde “Elazığ Öğretmenevi İstiyor” başlığı ile Twitter’dan bir gündem çalışması yaptık. Kısa sürede on binlerce etkileşim yaparak sesimizin tüm Türkiye’den duyulmasını sağladık. Akabinde yaşanan süreç malumunuzdur. Öncelikle Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve Milli Eğitim Müdürümüz konu ile yakından ilgileneceklerini ve taleplerin en üst seviyede karşılık bulacağını beyan etmişlerdir. Bizzat dönemin İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtük tarafından bu çalışmanın bakanlık düzeyinde karşılık bulduğu ve 2022 yatırım programına alınacağı ifade edilmiştir. Hatta yer olarak da Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Lisesi arazisi, Eski Devlet Hastanesi yerleşkesi veya Öğretmenevinin mevcut binasının yanında yer alan konaklama bölümünü düşündüklerini açıklamışlardı.”dedi.

BU ETKİNLİĞİMİZE ŞEHRİMİZİN BİRÇOK İNSANI KATKI SUNDU
İlimizin eğitim ve öğretim sorunları ile ilgili hazırlamış oldukları raporu Bakan Özer’e sunduklarını ifade eden Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı  Fatih Murat Taşkın,“ Sayın bakanımızın Elazığ programının netleşmesi üzerine ilimize gelmeden 1 gün önce, 20 Mart 2022 günü yine sosyal medya platformu Twitter üzerinden “Elazığ Somut Adım Bekliyor” başlığı ile bir çalışma yürüttük. Bu çalışma 23500 kez etkileşim alarak ülke gündeminde yer almıştır. Bu etkinliğimize şehrimizin birçok insanı katkı sunmuştur. Katkı sunan tüm duyarlı vatandaşlarımıza, eğitim çalışanlarımıza sizlerin aracılığıyla teşekkür ediyoruz. Rakamsal olarak da bizi ifade eden bir sayıya ulaşmak ayrıca gurur vermiştir.  İlimizin eğitim ve öğretim sorunları ile ilgili hazırlamış olduğumuz raporu, ziyareti ile bizleri onurlandıran Sayın Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’e takdim ettik.”dedi.

Devamını Bekliyoruz…

SAYIN BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ 
Türk Eğitim Sen Elazığ Şube Başkanı  Fatih Murat Taşkın,“ Sayın bakanımız hazırlamış olduğumuz rapordan mutlaka yararlanacaklarını ifade ettiler. Yine sayın bakanımızın açıklamış olduğu yatırım planları, kendisine takdim ettiğimiz raporda da ifade ettiğimiz sorunlara çözüm olacağı için bizlere ayrı bir mutluluk yaşatmıştır. Zaten bakanımızın sorunlar konusunda bir çözüm sunacağını bekliyorduk. Çünkü yıllar süren bu problemler birçok insanımızı etkilemiş ve olayları içinden çıkılamaz bir hale getirmişti.  Sayın bakanımız 22 tane yeni anaokulu,  10 tane yeni ilkokulu, 6 tane yeni ortaokulu, 9 tane liseyi ve TOKİ tarafından yapılan yeni yerleşim alanlarında yapılmak üzere 2 tane ilkokul, 1 tane ortaokul ve 2 tane liseyi programa aldıklarını ifade etmişlerdir. Bu rakamlar ilimiz için önemlidir. Ayrıca yıllarca çeşitli sivil toplum örgütleri ve kuruluşlarının aynı tarz söylemlerle çözüm aramaya çalıştığı, bizim de farklı bir tarz söylem getirerek yapmış olduğumuz çalışma neticesinde ülke gündemine taşıdığımız Elazığ Öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binası ile ilgili olarak yapılan açıklamalar, duymayı arzu ettiğimiz ifadelerdi. 130 yatak kapasiteli yeni öğretmenevinin yatırım programına dâhil edilmesi ve yine Elazığ’ın eğitim noktasında en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının yatırım programına alınması nedeniyle sayın bakanımıza ayrıca teşekkür ediyoruz.”dedi.  

YATIRIM PROGRAMLARININ DEVAMININ GELECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUZ
1.3 Milyar TL’lik yatırımın programa alınması, 24 Ocak depreminin eğitim-öğretim faaliyetleri üzerindeki etkilerini ortadan kaldırma adına oldukça önemli olduğunu ifade eden Fatih Murat Taşkın,“ Yine Elazığ Öğretmenevi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmet binasının konumu olarak, şehrimiz için özellikle ulaşım adına en müsait bölgelerden biri olan, Necip Güngör Kısaparmak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yerleşkesinin seçilmesi olumludur. Ancak bu alandaki İletişim Lisesi adıyla bilinen okulumuzun şehir merkezi sınırları içerisinde kalması ve merkezi konumdaki bir eğitim binasında modern atölyeleri ve derslikleri ile eğitim öğretime devam etmesi talebimizdir. 2022 yılında toplam 1.3 Milyar TL’lik yatırımın programa alınması, 24 Ocak depreminin eğitim-öğretim faaliyetleri üzerindeki etkilerini ortadan kaldırma adına oldukça önemlidir. Bu yatırımların öğrencilerimizin ve eğitim çalışanlarımızın hak ettikleri ortamlarda eğitim-öğretim görmeleri ve görevlerini yapmaları açısından gecikmiş ancak doğru bir adım olduğunu ifade etmek istiyorum. Belki birçok konu başlığında daha taleplerimiz vardı, ancak sayın bakanımızın açıklamış olduğu yatırım programlarının devamının geleceğini ümit ediyoruz. Yapılan açıklamalar geç de olsa şehrimizin eğitim sorunlarına çözüm olma adına olumlu adımlardır.”dedi.