Deva'nın Yerel İddiası

6'lı masanın 16 milletvekili ile en karlı partisi olan ve Elazığ'da seçimlerden sonra en çok sesi çıkan ve gündeme dair açıklamalarda bulunan Deva Partisi, 14 Mayıs seçimlerinde elde ettiği başarıyı yerel seçimlerde de devam ettirmek istiyor.

Deva'nın Yerel İddiası
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Deva Partisi Kahramanmaraş Milletvekili ve Elazığ İl Sorumlusu Dr. İrfan Karatutlu, DEVA Partisinin yaptığı eylem planları ile iktidara hazır olduklarını,  yerel seçimlere de hazır olduklarını belirterek: “Yaptığı eylem planları ve ekip çalışmalarıyla DEVA partisi iktidara hazır olduğunu her zaman topluma göstermiştir. Biz DEVA Partisi olarak yerel seçimlere start verdiğimizi Elazığ halkına bildirmek isteriz. DEVA Partili arkadaşlarımızın istişare ortak akılla ile seçeceği DEVA Partili adaylar ile yerel seçimlerde başarı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Anlaşılan Deva Partisi yerel seçimlerde her ilde gerçek ağırlığını ve tabanını görmek amacıyla kendi adaylarıyla yerel seçimlere girecek. 

Deva’nın Elazığ’da ne kadar bir oy potansiyeli olduğu ve bunun seçim sonuçlarına ne kadar etki edeceğine dair bugüne kadar ne araştırma şirketlerinde ne de Deva Partisi’nde bir veri var. 

Deva Partisi’nin Ak Parti’den sonra alternatif parti olma gibi bir iddiası var ve bu iddiayı sürdürürken CHP ve altılı masa benzeri bir yapının mütemmim cüzü olmak istemiyor.

Deva, halkın karşısına kendi öz varlığı ile çıkıp özgül ağırlığını test etmek ve bu öz güvenle yola devam etmek istiyor.

 Beş yıl Türk siyasi tarihinde çok uzun bir süre değil. Ak Parti’nin de bu süre içerisinde yıpranması vatandaşı yeni bir umuda yelken açmaya itecek ve muhtemelen de  bu Parti Deva olacak.

Bu gerçekler ışığında Deva’nın yola tek başına ve kendi adaylarıyla gitme düşüncesi kısa vadede kaybettirse de uzun vadede kazandıracak stratejik aklın ürünü bir proje. Demek ki bu partide siyasetin felsefesine yönelik kafası basan isimler çoğunlukta.