Destici: ' Sinan Ateş Hadisesini Kimse Malzeme Yapmamalı'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerdeki ziyaret ve kabullerine değinen BBP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Destici ' Halkın büyük çoğunluğunu memnun eden bu ziyaretlerin doğru olduğunu düşünüyorum. Sinan Ateş hadisesini kimse malzeme yapmamalı ya da peşin hükümle birilerini linç etmeye kalkmamalı. Kurumsal kimliklere pervasızca saldırmamalı' dedi.

Destici: ' Sinan Ateş Hadisesini Kimse Malzeme Yapmamalı'

BBP Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Destici bir dizi temaslar kapsamında  Elazığ’a geldi.  Destici’nin ilk durağı partisinin Elazığ İl Başkanlığı oldu.  Burada bir basın toplantısı düzenleyen Destici, basın mensuplarının soruları üzerine cumhur ittifakının geleceği ve  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın   kabulleri ve  CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaretleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bir basın mensubunun  MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin  açıklamalarının cumhur ittifakının geleceğini nasıl etkiler sorusu üzerine Destici “Cumhur ittifakı bir seçim ittifakı değildir. 15 Temmuz FETÖ darbe kalkışması gecesi sokakta kurulmuş bir ittifaktır. Cumhur ittifakının önceliği devletin varlığı, ülkenin bütünlüğünü, milletin kardeşliğini öncüleyen bir ittifaktır. Onun için ittifakın sürecine bakarsanız 2017 referandum, 2018 genel ve 2019 yerel seçimleri 2023 cumhurbaşkanlığı ve 2024 yerel seçimlerinde bu ittifakta bir pazarlık söz konusu değildir. Hiçbir dönem bakanlık, milletvekilliği, ya da bürokrat pazarlığı yapılmamıştır. Devlet, ülke ve millet öncelenmiştir.  Biz Elazığ başta olmak üzere pek çok il ve ilçede aday göstermeyerek cumhur ittifakına destek verdik. Peki ne aldık karşılığında? Hiçbir şey! Yani diye bilirler mi ki BBP bize destek verdi ama karşılığında da şunu aldı yok böyle bir şey.  Cumhur ittifakı bu temel üzerine kurulmuştur. Bugüne kadar böyle gelmiştir bundan sonra da böyle devam edecektir. Cumhur ittifakının çatırdamasının ya da yıkılması demek aslında devletin varlığının dünya var oldukça var olması noktasında birleşenlerin ayrılmasıdır. Milletin bütünlüğünün çatırdaması ya da milletin istiklalinin ve istikbalinin tehlike girmesi anlamına gelir. Onun için biz cumhur ittifakının devamından yanayız.  Sayın Devlet Bahçeli dünkü açıklamalarında bir takım itirazları dile getirdiği hususlar var. Ama sonuçta cumhur ittifakıyla beraberiz ve cumhurbaşkanımıza ve mecliste kanunlara desteğimiz devam ediyor. Önemli olan bu?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu CHP Genel Başkanı Özgür Özel ziyareti ve Beştepe’de İyi Parti önceki dönem Genel Başkanı Meral Akşener ve  öldürülen Doç. Dr. Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve çocuklarını kabulünü nasıl değerlendiriyorsunuz sorusu üzerine “ Yerel seçimlerden sonra siyasette bir yuşuma havası eti ve esmeye devam ediyor. Benimde ziyaretlerim oldu. Müsavat beye hayırlı olsuna gittim. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i ziyaret ettim. Cumhurbaşkanımız da elbetteki kendisine gelen görüşme taleplerini kabul etmektedir. Bu cumhurbaşkanımızın tamamen kendi tasavvufu ve takdirindedir. Bunu elbette yaşanan süreçle ilgili uygun bulanda olur bulmayanda.

Destici: ' Sinan Ateş Hadisesini Kimse Malzeme Yapmamalı'

YAPILAN ZİYARETLER VE KABULLERİ DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Destici “Meral hanımla sayın cumhurbaşkanının tanışıklığı ta Meral hanımın İçişleri Bakanlığı dönemine denk geliyor. Oradan bugünlere gelen siyasette de  bir takım atışmalar olsa da ama her zaman görüşen iki kişiden bahsediyoruz. Onların görüşmesi kadar doğal olan bir şey yok. Son ziyaret ülkenin cumhurbaşkanının acılı bir anne ve evlatlarını kabul etmesi hem insani hem de İslami bir davranış olarak görülmelidir. Halkımızın da kahir ekseriyeti bu memnuniyeti zaten yansıtmaktadır.  Yapılan bu kabullerin doğru olduğunu düşünüyorum. Ortada bir hukuki dosya var. Dolayısıyla kabul etmese daha farklı anlamlar çıkacak. Sürecin hukuk tarafından eksiksiz bir şekilde neticelendireceğini söylemesi kadar doğal bir şey yok. Bizde onu söylüyoruz. Sinan Ateş hadisesini kimse malzeme yapmamalı ya da peşin hükümle birilerini linç etmeye kalkmamalı. Kurumsal kimliklere pervasızca saldırmamalı”

BELEDİYELERDEN İŞÇİ ÇIKARTMALARI DOĞRU BULMUYORUM

Diyarbakır’da 30 yıldır gazetecilik yapan bir basın mensubunun çalıştığı belediye tarafından   park ve bahçeler müdürlüğü bünyesinde işçi olarak çalıştırıldığı hatırlatılması üzerine Destici “ Belediyelerden işçi çıkartılmasını biz doğru bulmuyoruz. Kazandığımız belediyeler var hatta bu belediyeler içinde o kadar büyük borcu olanlar var ki personel maaşını ödeyemeyecek durumda olanlar var. Buralarda benim bildiğim bir personel çıkarılmadı. İstisnalar olabilir. Personel görevini yapmaz ya da seçime birkaç gün kala ya da seçim döneminde personel alınmıştır.  Seçim döneminde alınanları ayrı tutuyorum. Daha önceden alınmış kadroya geçmiş ya da şirkette çalışanları çıkarmayı yanlış buluyorum” diye konuştu.

Destici: ' Sinan Ateş Hadisesini Kimse Malzeme Yapmamalı'

 Destici ve yanındaki heyet basın toplantısının ardından Elazığ Belediye Başkanı  Şahin Şerifoğulları’nı ziyaret etti. Ziyaretin ardından 31 Mart yerel seçimlerinde partisi tarafından  kazanılan Kovancılar ve Yazıkonak Belediye Başkanlıklarına hayırlı olsun ziyarettin de bulunmasının ardından Genel Başkan Destici, akşam saatlerinde  havayolu ile Elazığ’dan ayrılacak.