Ders Olsun

30 Nisan tarihinde verdiği konserde bir kişi hakkında 'İmam hatipte okumuş daha önce kendisi, sapıklığı oradan geliyor' şeklinde ifadeler kullandığı için hakkında soruşturma başlatılan şarkıcı Gülşen geçtiğimiz hafta tutuklanmıştı. Gülşen'in itiraz dilekçesini değerlendiren mahkeme ünlü şarkıcının ev hapsiyle tahliyesine karar verdi.

Ders Olsun
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Gülşen’in sözlerinin savunulacak hiçbir tarafı yok. Kaldı ki espri bile olsa bir kesimi zan altında bırakmak sanatçı hassasiyeti ve duyarlılığıyla da bağdaşmaz. 

Bu olayla birlikte Türkiye şunu gördü ki, bir sınıf ve kişiyi  zan altında bırakacak   ve tahkir edecek cümleleri kimsenin kurmaması lazım. Böyle bir ifadede bulunduysa da yasal olarak bedelini ödemek zorunda kalacağını da bilmeli herkes.

Her kesimde doğrular olduğu ve olacağı gibi yanlışlar da bulunabilir. Birkaç kişinin yanlışını genele teşkil etmek ve genel , bir algı oluşturmaya çalışmak, sonu kamplaşma ve düşmanlığa giden bir yol olur ki bunun da bedeli taraflar için ağır olur.

Cuma günü tutuklanan Gülşen’in avukatlarının yaptığı itiraz kabul gördü ve şarkıcıya adli kontrol tedbiriyle ev hapsi cezası verildi.

Bir sanatçı için ev hapsi, cezaevine göre daha hafiftir belki ama sahnelere, alkışlara ve iltifatlara alışmış biri için en ağır bir cezadır. Gülşen kendi isteği ve arzusuyla bir hafta sokağa çıkmayabilir ancak ceza alarak eve hapsedilmesi bir sanatçıya ağır gelir. 

Ancak birilerini üzen ve tahkir eden cümlelerin de bir cezasının olması gerekir. Bu olmadığı zaman ne kamu düzeni ne de iç huzur kalır memlekette.

Dileğimiz odur ki artık kimse kimseye hakaret içerikli sözler sarf etmesin. Ve dileriz ki kimse bir başkasına yaptığı hakaret sebebiyle aldığı cezadan şikâyet de etmesin, cümle aleme ders olsun.