Ders Mers Alındığı Yok

'Geçmiş, hatalardan ders almak içindir, yerleşip kalmak için değil' demiş düşünür. Geçmişi, tüm güzellikleriyle birlikte acı ve hüzünlü taraflarıyla hatırlayıp orada kalmak, bir şey kazandırmaz insana. Geçmişin hatalarını tecrübe edinerek yola koyulmak ve öne çıkan zorlukları o hatalardan çıkardığımız hayat dersleriyle açmaktır asıl doğru olan.

Ders Mers Alındığı Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şimdilerde siyasilerin dilinden de benzer ifadeler düşmüyor. Verilen bir mesaj yanında alınması gereken bir mesajdan da söz ediyorlar bu siyasilerimiz.

Ve ne hikmetse yaşadıkları sonuçtan çıkardıkları tek ders de “isim değişiklikleri” oluyor. Sanıyorlar ki birkaç ismi değişirsek işler yolunda ve eskisi gibi gitmeye başlar ve biz eski gücümüze yeniden döneriz.

Bununla da kalmıyor hem mesaj aldık diyor hem de halkın iradesini yok sayıp “biz bitti demeden bitmez” gibi halkın sandıkta ortaya koyduğu sonuca cenk açan bir üslup kullanıyorlar.

Bununla da kalmıyorlar ve farklı partiler tarafından kazanılan belediyeleri yok sayıp, “zavallılar” kelimesi ile başlayıp  “81 ilimizde tek bir iktidar vardır o da 14-28 Mayıs'ta milletin ülkeyi yönetme vazifesi verdiği Cumhurbaşkanı ve Kabinesidir” diyorlar.

Bunu söylemeye gerek yok ki. Evet 14 Mayıs ve 28 Mayısta halkımız iktidarı verdi ama 31 Martta da yerel yönetimlerde sarı kart göstererek tepkisini ortaya koydu.

Ülkede bir merkezi yönetim var  bir de yerel yönetimler. Merkezi yönetimin  yetkisi ve görevi farklıdır, yerel yönetimlerin farklıdır. Ve her bir yönetim yetkilerini kullanarak halka hizmet üretir.

Şimdi siz koskoca merkezi hükümeti gidip belediyelerin dengi ve rakibi gibi gösterirseniz, belediyeler de bu muhataplığı alır ve sizinle bu kez merkezi yönetimde rekabet eder ve başarılı olursa da kazanır ve onu da alır.

Dememiz o ki geçmişten ders mers alındığı yok. Halkla inatlaşmaya ve muhatabınız olmayan kurum ve kişileri muhatap alım onları büyütmeye devam ediliyor.  Hem de son beş yıl içinde bu konuda ortaya çıkan tüm olumsuz neticelerini, bile bile… 

Sanki kan ve ruh kaybı ile birlikte ciddi anlamda feraset kaybı da yaşanıyor bazı partilerde… Demek ki olaylara ilahi nurla bakan kimse kalmamış bu partilerde. Allah feraset versin…