Derin Cinayetler 

Türkiye'de hemen her olayın arkasında bir görünen bir de görünmeyen karanlık ilişkilerin olduğu hep söylenegelir. Bunlardan biri, eski ülkü ocakları Başkanı Doç. Dr. Sinan Ateş'in hala aydınlatılamayan cinayeti bir diğeri de Ayhan Bora Kaplan suç örgütünün emniyetle ve devlet içindeki bazı odaklarla bağlantıları. 

Derin Cinayetler 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ayhan Bora Kaplan dosyasının iki numaralı ismi ve davanın gizli tanığı olan Serdar Sertçelik'in iddiaları sonrası başlatılan soruşturmada gözaltına alınan 8 kişiden 7'si tutuklanmıştı. 

Tutuklananlar arasında açığa alınan iki emniyet müdürü ve bir komiserin de olması Ankara'da hareketli günlerin yaşanmasına neden olmuştu. Olayın yankıları hala devam ederken davanın müştekilerinden Muhammed Sağ, ortaya attığı iddialarla işin Sinan Ateş cinayetine kadar uzandığını söyledi.

Sağ, yaptığı açıklamada, "Rahmetli bunların bana teklif ettikleri Novoroski'de silah alıp Lazkiye, farklı yerlere silah satmak, Basra'ya silah satmak. Novoroski'de milyonlarca silah alınmış Ortadoğu ülkelerine satılmış. Bunları biliyordu rahmetli. O yüzden öldürüldü. Ben o yüzden Türkiye'ye gelmiyorum. Zaten Sinan Ateş'in tetikçiliğini Bora Kaplan kabul etmediği için birileriyle arası bozuldu." ifadelerini kullandı.

Her ne kadar Sağ’ın bu beyanları teyide ve şahitlere muhtaç olsa da bu tür bağlantılar ve suç teşkil eden olaylarla cinayetlerin bağlantısına  aşina olan halkımız, bu konulara çok da şaşırmıyor artık.

Bu olaylar da gösteriyor ki Türkiye’de kanunsuz işler yapıp para kazanmanın yolu bir suç örgütü kurup, devlet içindeki bazı hainleri  satın almaktan geçiyor. Ve görünen o ki bu tip adamlar her zaman bu tip hainleri  bulur.