Depremzedeye Empatik Yaklaşmak

6 Şubat depreminin sonrasında evleri yıkılan ya da ağır hasarlı olduğu için içinde oturulması mümkün olmayan komşu illerden vatandaşlarımızın depremin ilk saatlerinden itibaren yardımına koşan Elazığ, şimdilerde hem bu desteğine devam ediyor hem de başta Kredi Yurtlar kurumu olmak üzere çok sayıda kamu kurumlarına yerleştirilen depremzedelere Ensar görevinde bulunuyor.

Depremzedeye Empatik Yaklaşmak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

KYK yurtları, Harput Diyanet Külliyesi ve diğer kurumlarda misafir ettiğimiz insanlar 17 gün öncesinde kendi evlerinde oturan, birçoğunun hali vakti yerinde, işi gücü olan, mesleği, kariyeri ve makamı olan insanlardı.

Bir deprem geldi ve tüm varlıkları gibi evlerini de ellerinden aldı. Şimdi bu insanlarımız hem kaybettikleri can ve mallarının hem de başka bir şehirde ve devletimiz ve halkımızın destek ve katkılarıyla hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar.

Hüzünlüler, üzgünler ve fiziki olarak hallerinden memnun olmakla birlikte böylesine bir himmete duçar olmaktan da ciddi anlamda yaralılar. 

Bu sebeple kameralara çok görünmemek, resimlere çok da girmemek gibi halleri hemen herkes tarafından açıkça gözüküyor.

Durum bu olduğu halde bazı siyasilerimiz ve yöneticilerimiz bu insanlarımızı ziyaret ederek acılarını paylaşmak ve yalnız olmadıklarını göstermek gibi bir iyi niyet gösterseler de o insanlarımızın duygularını da hesap etmeli ve bu durumdan azami kaçınmalı diye düşünüyoruz.

Depremzedelerimizin,  devletin yanında olduğunu ve kendileri için tüm imkânlarını seferber ettiklerini bilmeleri yeterli. Devletin şefkat elinin değdiği her bir güzelliği zaten onlar takdir ediyor ve gurur duyuyor. 

Bu güzelliğin üzerine siyasi kimlik ya da il yöneticilerinin gölgesi düşmesin lütfen. Hele hele kameralarla bu mekanlara asla gidilmesin, resimler çekilip yayınlanmasın. 

Bu zor günlerde, müşküllerin üstesinden gelinmesi kadar yaralı gönüllere empatik yaklaşmak da bizlerin görevi olmalı. Herkes bir an kendini bu afetzedelerimizin yerine koysun, ne demek istediğimiz o zaman daha iyi anlaşılır.