Depremzedeye Bu Yapılır Mı?

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle hem büyük bir hasar alan hem de ciddi bir göç ile karşılaşan Elazığ'da fahiş kiralar büyük bir sorun olmaya devam ederken KYK yurtlarında konaklayan depremzedeler kendilerine yurtları boşaltmaları için yarına kadar süre tanındığını iddia etti.

Depremzedeye Bu Yapılır Mı?

Sadece ülkemizi değil, dünyayı yasa boğan, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, milyonlarca ailenin dağıldığı ve üzerimizde derinden yaralar bırakan Kahramanmaraş depremlerinin etkisi, aylar geçse de silinmiyor.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraşlı merkezli depremler nedeniyle Elazığ dahil 11 ilde büyük ölçüde yıkımlar oldu ancak bu durumdan 81 il de etkilendi.

Evleri yıkılan, hasar alan vatandaşlarımız yaşadıkları kentleri, memleketlerini terk etmek zorunda kaldı. Bu durum özellikle depremi yaşayan ve deprem bölgesine yakın olan illerde kira fiyatlarını artırırken konut bulmayı da imkansız hale getirdi.

DEPREMZEDELER KYK'LARDAN ÇIKARTILACAK MI?

Hem depremden etkilenerek yaklaşık 10 bin binanın hasar aldığı hem de ağır yıkımların yaşandığı kentlere yakın olan Elazığ’ın bu nedenle ciddi bir göç alması şehrimizde de bir konut krizine neden oldu. Bunlar yetmezmiş gibi şimdi de KYK yurdunda barınan depremzedelerin yurtlardan çıkartılacağı iddia edildi.

20 TEMMUZ’A KADAR SÜRE VERİLDİ İDDİASI

Konuyla ilgili Hakimiyet’e bilgi veren depremzedeler, 20 Temmuz Perşembe gününe kadar odaları ve yurdu boşaltmaları konusunda kendilerine bilgi iletildiğini söyledi. Depremzedelerin iddiasına göre yurt görevlileri "kira desteği başvurusu ve konteyner başvurusu yaptıktan sonra buradan gitmeniz gerekli, en geç 20 Temmuz Perşembe günü mesai saatine kadar çıkmış olmak zorundasınız” beyanında bulundu. 

İDDİA DOĞRUYSA DEPREMZEDELER NEREDE BARINACAK?

Halihazırda büyük bir konut krizinin yaşandığı, düğün yapacak çiftlerin bile bu nedenle erteleme yoluna gittikleri Elazığ’da evleri yıkılan, hayatları parçalanan, Elazığ'a sığınıp hayata tutunmaya çalışan depremzedeler iddialar doğruysa sokakta kalma tehlikesiyle karşı karşıya! 

FAHİŞ KİRALAR DEPREMZEDELERİ DE VURDU

Depremzedelerin tek derdi bunlar değil zira devletimiz tarafından yapılan kira destekleri de fırsatçılık için araç olarak görülmeye devam ediyor. Fahiş kira artışları konusunda uygulanan yaptırımların ve denetimlerin yeterli olmaması sadece depremzedelerin değil, tüm Elazığlıların da belini bükmeye devam ediyor.