Depremzede Anneler…

Hasret Ata/ Her yıl sevinçle kutladığımız anneler günü bu yıl biraz, buruk biraz eksik.

Depremzede Anneler…

ANACIĞIM

Bir gün sılaya geldiğimde, 

Bir şeyler sezersen hâlimde, 

Hiç şaşmayasın anacığım.

Başımı koyup dizlerine,
Uzun uzun ağlayacağım
Bütün insanların yerine.

Cahit Sıtkı Tarancı

 Yaşanan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde annesini kaybeden çocuklar, çocuğunu kaybeden anneler oldu. Kimisi anneler gününü mezarlıklarda kutladı kimisi geride kalan fotoğraflara sığındı. Güzel şehrimizin, iyi yürekli kadınları bu özel günde depremzede anneleri unutmadı. Yüzlerinde biraz da olsa tebessüm oluşmasını sağladı.

İstanbul’da yaşayan ve depremi derinden hisseden Peyzaj Mimarı Şule Erkaya’nın depremzede annelerin bu özel günde yanında olmak istemesi, bunun üzerine de bu güzel etkinliğin yapılması için bir fikir sunmasıyla her şey başladı. Fırat Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, Yabancı Diller Anabilim Dalı Öğr. Gör. Seniha Devecioğlu ve daha önce şehrimizde üniversite eğitimi almış olan Başak Çifçi’nin de destek vermesiyle annelere çiçekler alındı, özel notlar hazırlandı.

“DEPREMZEDE ANNELERİ YALNIZ BIRAKMADI”

Kahramanmaraş’taki organizasyonu yapan, çiçekleri  ve notları gidilecek yerleri ayarlayan Başak Çiftçi aynı zamanda kendisi de Maraşlı bir depremzede. Depremde evleri ağır hasar alan çifci ailesi Dalaman’a taşınmak zorunda kaldılar. Bu özel günde hem hemşehrilerini hem de depremzede anneleri yalnız bırakmayarak memleketine geldi.

“EVLADINI KAYBEDEN ANNELER DE UNUTULMADI”

Yapılan etkinlikte ilk engelli çocuklarını rehabilitasyona getiren annelerle buluşuldu, çiçekler ve annelere özel yazılan notlar takdim edildi. Daha sonra çadır kentlerde yaşayan anneler ziyaret edildi. Sonrasında da evladını kaybeden annelerde unutulmadı onlarla da bir araya gelindi.

Depremzede Anneler…
Depremzede Anneler…
Depremzede Anneler…
Depremzede Anneler…