Deprem, Gündemden Çıkmalı

Elazığ Valisi Ömer Toraman, basın mensupları ile bir araya gelerek istişarede bulundu. Vali Toraman, makul ve mantıklı bir yönetim anlayışı gösterileceğinin, istişare kültürünün daha baskın olacağının ve depremle ilgili sorunların kısa sürede çözülerek gündemden çıkarılacağının sinyallerini verdi.

Deprem, Gündemden Çıkmalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Valisi Ömer Toraman, basın mensupları ile istişare toplantısında bir araya geldi. Hakimiyet Gazetesi adına programa katılan Genel Yayın Yönetmenimiz  Ömer Enes Yılar, toplantıda edindiği izlenimlerini yazarak, şehrimizi güzel günlerin beklediğini ifade etti.

24 Ocak depreminin ardından bugüne kadar gelinen süreçte depremle ilgili yürütülen tüm çalışmalar ve projelerde doğru yapılan işleri takdir eden ve yanlışların karşısında durarak en mantıklı ve somut önerileri tüm yönetici, bürokrat ve siyasilerin istifadesine sunan gazeteniz Hakimiyet’in yapıcı eleştiri ve önerileri Vali Toraman tarafından titizlikle takip ediliyor.

İSTİŞARE KÜLTÜRÜ  ÖNE ÇIKIYOR
Basın mensuplarıyla tanışma ve istişare toplantısında bir araya gelen Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın, şehrin yönetiminde istişare kültürüne önem verme, basının yapıcı eleştiri ve önerilerine kulak kesilme ve çok daha fazla bilgiyi vatandaşa ulaştırmada basını etkili bir şekilde kullanma konularında oldukça pozitif sinyaller vermesi, şehrin bu konularda  eksiklik yaşaması  sebebiyle yaşadığı sorunların sona ereceğine dair önemli ipuçları da vermiş oldu.

DEPREM GÜNDEMDEN ÇIKIYOR MU?
Kasım ayında ciddi bir konut teslimi yapılacağını geçtiğimiz günlerde açıklayan Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın basın mensuplarıyla yaptığı istişare toplantısındaki değerlendirmeleri ve bu konuda atacağı adımlarla depremin kısa bir süre sonra Elazığ gündeminden çıkması noktasındaki ümitleri iyice artırdı. 

Vali Toraman’ın konuya gerçekçi ve yasal mevzuatlara göre yaklaşması ise ayrıca dikkat çekici oldu. Vali Toraman, konteyner kentlerle ilgili de bir çalışma yapılacağını ayrıca söyledi. 

DOĞRU BİLGİ ÖNEMLİ
Elazığ Valisi Ömer Toraman, doğru bilginin zorunluluğu ve gerekliliği konusunda da oldukça yapıcı konuştu. Vatandaşın her koşulda en detaylı ve en doğru bilgiye ulaşma hakkının sağlanması ve ilgili kurumların halkla bilgi paylaşımları,  bugüne kadar yaşanan dezenformasyonun tamamına da neşter vurmuş olacak. 

TURİZME YENİ SOLUK
Vali Toraman’ın toplantıdaki yaklaşımından Elazığ’da bu dönem  büyük bir müjdeyle verilen ve ne yazık ki tamamlanamayan mega projeleri göremeyeceğimizin çıkarımını net bir şekilde yapabildik ancak özellikle turizm konusunda etkili ve nokta atışı çalışmaların yapılacağını da net bir şekilde anlamış olduk. 

SORUNLAR KADAR YAPILANLAR DA GÖRÜLMELİ
Elazığ’da 24 Ocak depreminin ardından yapılan önemli çalışmaları şehrin tüm dinamikleri kabullenmiş ve takdir etmiş durumda ancak bugüne kadar yaşanan problemler, özellikle siyaset ve bürokrasi makamında açıkça kabullenilmiyordu. Vali Toraman’ın bu konudaki yaklaşımı ise ayrıca dikkat çeken başlıklardan oldu. Vali Toraman, Elazığ’da çok önemli çalışmaların yapıldığını bunların takdir edilmesi gerektiğini açık bir şekilde ifade ederken, bir kişinin bile yaşadığı problemin çözülmesi noktasında gerekli adımların atılacağını belirterek, bu konuya da olması gerektiği gibi yaklaştığını göstermiş oldu.

ANALİZ BİTTİ SIRA UYGULAMADA
Elazığ’a atanmasının hemen ardından Elazığ’a gelerek daha ilk günden görevine hızlı bir şekilde başlayan Vali Ömer Toraman’ın çok net bir Elazığ fotoğrafı çektiği ve tüm sorunlara hâkim olduğu da dikkat çeken detaylardan. 

 Vali Toraman’ın tüm konteyner kent ve TOKİ konutlarına yaptığı ziyaretler, şehrin tüm dinamikleriyle yaptığı istişare toplantıları alışılagelmiş ziyaret ritüellerinden çok farklıydı. Görünen o ki artık istişare ve analiz bitti sıra sorunların ve taleplerin çözümü için üretilecek çarelerin uygulanmasında.