Gürgözeler: Deprem Bölgesindeki Sağlık Çalışanları Hâlâ Mağdur

Deprem bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarının halen barınma ve konaklama sorunlarının devam ettiğini vurgulayan Hem-Sen Genel Başkanvekili Burak GÜRGÖZELER 'Deprem bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarımızdan daha iyi verim alabilmek için acilen konaklama sorunun çözüm bulunmalıdır' dedi.

Gürgözeler: Deprem Bölgesindeki Sağlık Çalışanları Hâlâ Mağdur

Deprem bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarının halen barınma ve konaklama sorunlarının devam ettiğini vurgulayan Hem-Sen Genel Başkanvekili Burak GÜRGÖZELER “Deprem bölgesinde görev yapan sağlık çalışanlarımızdan daha iyi verim alabilmek için acilen konaklama sorunun çözüm bulunmalıdır” dedi.

Hemşire Ebe ve Sağlık Memurları Sendikası Genel Başkanvekili Burak GÜRGÖZELER 6 Şubat depremlerinin yaşanmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen halen sağlık çalışanlarının barınma ve konaklama sorunlarının tamamen çözülmediğine dikkat çekti. GÜRGÖZELER gazetemize yaptığı özel açıklamada “ ​Sağlık çalışanlarımızın bir kısmı yakınlarını kaybetmiş, bir kısmı evini kaybetmiş ve konaklama/barınma sorunları yaşamasına rağmen halen çalışmaya devam etmektedir. Ayrıca deprem bölgelerine yeni atanan binlerce sağlık çalışanının da aynı şekil konaklama, barınma sorunu yaşayacağı aşikardır” ifadelerini kullandı.

Sağlık çalışanlarının bu yönde sorun yaşamaması için yapılması gerekenleri sıralayan GÜRGÖZELER” Deprem bölgelerinde çalışıp konaklama sorunu yaşayan sağlık personel ile bölgeye ataması yapılacak olan çalışanlarla yakın temas kurulmalıdır. Konaklama sorunu devam eden çalışanlarımıza konut, lojman, konteyner, yurt, apart daireler vb. yerlerin sağlanmasını talep ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.