Deprem Bölgesinde Herkese Öncelik Var, Elazığ'a Yok!

MEB'den bu illere son dakika kararına göre deprem bölgesine mensup olan Maraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Antep, Adana, Kilis, Malatya, Diyarbakır ve Urfa illeri bu ayrıcalıktan faydalanırken Elazığ, deprem bölgesi olmasına rağmen, deprem döneminde en büyük göç alan illerden biri olmasına rağmen bu ayrıcalıktan faydalanamıyor!

Deprem Bölgesinde Herkese Öncelik Var, Elazığ'a Yok!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından deprem illeri özeli başta olmak üzere Türkiye'nin 81 ili için önemli kararlar verildi. 

Giderek artan eğitim maliyetleri özellikle dar gelirli ailelerin başarılı çocuklarını üzerken MEB'den bu yılki deprem faciasında mağdur olan 10 il başta olmak üzere 81 il geneline özel burs açıklaması geldi. Elazığ'ın öncelik listesinde olmaması dikkat çekti.

MEB'den bu illere son dakika kararı! Maraş, Hatay, Adıyaman, Osmaniye, Antep, Adana, Kilis, Malatya, Diyarbakır, Urfa- Millî Eğitim Bakanlığınca (MEB) 30 bini deprem bölgesine olmak üzere bu yıl 100 bin kontenjan ayrılan bursluluk sınavı için geri sayım sürüyor. Sınava kısa bir süre kalması nedeniyle gözler İOKBS sınav giriş belgelerine çevrildi.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı için Başvuru ve Uygulama Kılavuzu, http://www.meb.gov.tr internet adresinden paylaşılmıştı. Kılavuzda sınav tarihi ve sınav giriş belgelerine ilişkin ayrıntılara yer verildi.

Resmî ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları veya özel eğitim ortaokullarının 5', 6, 7 ve 8'inci sınıfları ile ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik yapılacak olan bursluluk sınavı her yıl belirlenen tarihlerde gerçekleştiriliyor.

İOKBS NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 2022-2023 öğretim yılında birinci dönemde uygulanan öğretim programları esas alınarak düzenlenecek. 3 Eylül'de gerçekleşecek sınavda tüm sınıf seviyelerine dörder seçenekli 100 soru sorulacak ve sınav süresi 120 dakika olacak.

İOKBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN YAYIMLANIR?

Kılavuza göre fotoğraflı sınav giriş belgesi, sınav tarihinden en az 7 gün önce "www.meb.gov.tr" internet adresinden alınacak. İOKBS sınav giriş belgelerinin 21-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında ilan edilmesi bekleniyor. Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.