Denetim Yerine Operasyon

İlimizde son yıllarda artan asayiş olayları hız kesmiyor. Adam öldürme, gasp, tehdit, şantaj, hırsızlık, silahlı saldırı ve daha birçok vakayla kaşımıza çıkan olayların azaltılmasına yönelik yapılan çalışmalar gerekli etkiyi yaratmamış olacak ki vakalar azalma yerine artış temayülü gösteriyor.

Denetim Yerine Operasyon
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kamuoyunda yükselen bu tür şikâyetler üzerine yetkililerin başlattıkları asayiş uygulamaları ise yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

40 dereceyi bulan aşırı sıcaklarda şehrin en işlek caddelerinde yapılan uygulamalar, araç içinde sıra bekleyen vatandaşları mağdur ettiği gibi bu çalışmayı yapan ekiplerimizin de işlerini zorlaştırmaktadır.

Gündüz gözüyle ve aşırı sıcaklarda TC sorgulaması suretiyle yapılan uygulamaların, gece saatlerinde yapmak daha doğru olmaz mı?

Bu çalışmalarla birlikte suç odaklarına yönelik çalışma ve operasyonlar yapılması daha faydalı olmaz mı?

Yapılan uygulamalarla; birkaç asker kaçağı, birkaç çek kanununa muhalefetten aranan kişinin yakalanması belki bir başarıdır ama işin aslına yönelik, artan vakaların sonlandırılmasına matuf bir çalışma değildir.

Yetkililerin, hem uygulamalar hem de suç odak ve şebekelerinin çökertilmesine yönelik çalışmalarında daha özenli ve profesyonel çalışması gerektiğini ve halkın da bu beklenti içinde olduğunu ifade ediyor, ekiplerimize güveniyor ve kolaylıklar diliyoruz.