Demirtaş'tan Karşı Jest

14 Mayıs öncesi HDP ve Kandilin destek mesajlarından oldukça mutlu olduğu halde 14 Mayısta sandıktan çıkan sonuçtan sonra taktik değiştirip milliyetçi ve ülkücü söyleme sarılıp  'önce Türkiye' afişleriyle öne çıkan Kılıçdaroğlu'na HDP'nin resmi destek açıklamasından sonra, silahlı terör örgütü kurma ya da yönetmek  dahil 5 ayrı suçtan yargılanan ve cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Kemal Kılıçdaroğlu için oy istedi. 

Demirtaş'tan Karşı Jest
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs seçimleri öncesinde mitinglerde “Demirtaş’ın serbest kalmasını istiyorsanız Bay Kemal’e oy vermelisiniz” cümlesine Selahattin Demirtaş’tan karşı jest geldi.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Demirtaş, "Sayın Kılıçdaroğlu'nu Cumhurbaşkanı yapalım, Türkiye nefes alsın. Sandığa gidin, 1 nefes için 1 oy verin" dedi.

Özdağ’ın dayattığı ve kabul ettirdiği mutabakat metnine rağmen HDP’in tüm hatlarıyla ve Kandil’den gelen destek açıklamaları da gösteriyor ki mesele Kılıçdaroğlu’nu seçmek değil, Erdoğan’ı göndermek.

PKK, Kandil, HDP, FETÖ ve tüm Türkiye düşmanı güçler Erdoğan’ın gitmesini istiyorsa demek ki burada ciddi bir plan var. Demek ki Erdoğan tüm bu karanlık  ittifakın ülkemiz üzerindeki emellerine ulaşmasının önündeki  en büyük engel. 

Bu gerçeğin gölgesinde demek ki 28 Mayıs seçimleri birilerinin dediği gibi ne referandum ne Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne de sıradan bir seçim. Bu seçim Türkiye’nin seçimi. Bu seçim ülkemizin ve her birimizin seçimi. Bu açıdan safımız ve durduğumuz yer çok önemli.