Demiröz: 'Alanda Kim Seviliyorsa Söyleyin'

AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen 'Şehir Buluşmaları' programı gerçekleştirildi. Programda konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, yapılacak seçimlerde mevcut bazı milletvekillerinin aday gösterilmeyebileceğini, yeni listenin oluşması için sahanın ve tabanın sesinin dinleneceğini ifade edip teşkilata hitaben 'Bunu herkesten talep ediyoruz. Kim ne biliyorsa söylesin. Alanda kim seviliyorsa açıkça söylensin' diyerek Ak Parti'nin 2023 seçimlerinde milletvekili adaylarının belirlenmesindeki kriterlerini de ortaya koydu

Demiröz: 'Alanda Kim Seviliyorsa Söyleyin'

AK Parti Genel Merkezi’nde ‘2023’e Doğru Şehir Buluşmaları’ programı Türkiye genelinde devam ediyor. Düzenlenen Şehir Buluşmalarının Elazığ adımı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Tolga Ağar, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, Genel Merkez tarafından görevlendirilen milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri ile MKYK üyeleri katıldı.

Demiröz: 'Alanda Kim Seviliyorsa Söyleyin'

YILDIRIM: KENDİSİNİ BU ŞEHİRDE AĞIRLAMAKTAN ONUR DUYUYORUM 

Basın toplantısında konuşan AK Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım, “Bugün şehir buluşmaları programında bir araya geldik. Çevre illerden milletvekillerim ve MKYK üyelerimle birlikte çok kıymetli bir misafirimizi ağırlıyoruz. Ben kendisine gönülden hoş geldiniz diyorum, sefalar getirdiniz diyorum. Değerli genel başkan yardımcımızı çok yakinen tanıyorsunuz. Birçok özellikleri var. Kendisine has bir özgül ağırlığı var. Ama ben onu bir başka boyutuyla da şöyle hatırlatmak istiyorum. Yaklaşık 45 yıldır reise, Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkanımıza yol arkadaşlığı yapmış ve aynı zamanda benim meslektaşım anlamında, yeminli mali müşavir anlamında ve genel merkezde de mali ve idari işler başkanlığı anlamında da ayrı bir özel hukukumuz var. Kendisini bu şehirde ağırlamaktan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Demiröz: 'Alanda Kim Seviliyorsa Söyleyin'

DEMİRÖZ:“VATANDAŞLARIN TALEPLERİNİ ALACAĞIZ” 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ise yaptığı açıklamada,“Programımız kapsamında Elazığ’ın hem merkezinde hem ilçelerinde dolaşıp milletin sesine kulak vereceğiz. Onları dinleyeceğiz, genel merkezden, Ak Parti’den Elazığlı vatandaşlarımız neler istiyor not edeceğiz. 20 yıldır bize destek veren insanların bugünkü duyguları nedir, beklentileri nedir, son gelişmelerle savaş ve pandemiden gelinen ortamda ekonomik boyut olarak ve diğer ihtiyaçlarla ilgili beklentiler nedir onları dinleyeceğiz ve 2023 öncesi son virajda parti olarak seçime giderken neler yapmamız gerektiğine karar vereceğiz” dedi.

Demiröz: 'Alanda Kim Seviliyorsa Söyleyin'

TÜRKİYE’NİN DERTLERİNİ BİLEN TEK PARTİYİZ

Ak Parti’nin 20 yıl daha ülkeyi yönetmeye talip olduğunu ifade eden Vedat Demiröz,“Türkiye’yi 20 yıldır yönetiyoruz ve 20 yıl daha yönetmeye talip olan bir partiyiz. Belki 2053, 2071’lere kadar yönetmeye talip olan kurumsal bir partiyiz. Türkiye’nin dertlerini bilen tek partiyiz. Bugün yerel seçimlerde birkaç belediyeyi kaybetmiş olabiliriz ama o belediyelere oy veren insanlar, gelen isimlerin ellerinde tek bir proje olmadığını ve diğer partilerin hiçbir projeyle bu seçimlere girmediğini gördüler. Onlara oy verenler bugün her ortamda pişmanlıklarını dile getiriyorlar. Bu nedenle Türkiye’nin, milletin derdiyle dertlenen  milletin içinden gelen Ak Parti, bundan sonra da Türkiye’yi yönetmeye devam edecek çünkü ülkenin sorunlarını, ne yapılması gerektiğini bilen ve elinde projeleri olan tek partiyiz” dedi.

Demiröz: 'Alanda Kim Seviliyorsa Söyleyin'

“SIKINTILARIMIZI BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Demiröz,“Sıkıntılarımız var. Hepimiz piyasayı geziyoruz ve onlarla ilgili her türlü tedbiri alıyoruz. Bugün Türkiye son iki çeyrekte 7,3 ve 7,6 sırasında büyüyen dünyanın ikinci büyük ülkesi. Sıkıntılarımız var ama Türkiye’nin ekonomisi, ihracatı, istihdamı ve üretimi hız kesmiyor. Gelecek yüzyıl Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesiyle de Türkiye’nin olacak. Türkiye, uzak doğusunda Avrupası’na ve Amerika’sına kadar dünyanın her yerine ihracat merkezi haline gelecek. Bundan önce gelen engelleri hepiniz biliyorsunuz ama bundan sonra bu tür engeller gelse dahi Türkiye’yi kimse durduramayacak. Çünkü biz milletin içinden gelen ve millete kulak veren bir partiyiz. Bundan sonra da milletin sesini dinleyeceğiz. Ülkenin her köşesine hizmet götüreceğiz. Sıkıntılarımız olabilir ama bunu birlikte aşacağız” dedi. 

ENFLASYONUN YÜKSEKLİĞİNİ KABUL EDİYORUZ 

Demiröz,“ Ekonomik sıkıntılarda Avrupa’nın nasıl kavrulduğunu görüyorsunuz. Enflasyon yüksek bunu kabul ediyoruz ama pandemi nedeniyle büyün dünyada yükselmeler oldu. Durgunluk gelecek, resesyon olacak diye piyasaya herkes para sürmeye çalıştı. Bütün ülkelerde ekonomik yapı bu şekilde oldu. Ancak üretim düştü, tedarik zincirinde aksamalar oldu ardından bu sıkıntılar birer birer önümüze çıktı. Ardından bir de Rusya-Ukrayna Savaşı patlak verince gelinen nokta hepinizin malumu. Ancak Türkiye ve onun Cumhurbaşkanının feraseti sayesinde bu savaştan ve bu pandemiden önce sağlıkla ilgili parmakla gösterilecek yöntemler ve ilişkilerin geliştirilmesi bugün Türkiye’yi dünyanın parlayan yıldızı haline getirdi. Hiç kolay değil. Savaşan iki ülke arasındaki heyetleri bir araya getirmek ve onları uzlaştırmak, Afrika gibi geri kalmış ülkelere gıda yardımını ulaştırmak, gıda tedarikinin devam etmesini sağlamak hatta ve hatta esir takaslarını sağlamak kolay işler değil” dedi. 

HERKES KAMUYA GİRMEK İSTİYOR

Herkesin kamuya girmek istediğini ve kamuda çalışmanın daha cazip geldiğini ifade eden Demiröz,“ Yunanistan’ın kışkırtmalarına bakmayın. Onlar İstanbul’un nüfusu kadar bir ülke ve sadece kendine verilen borcu ödememek için bazılarına yalakalık yapan kendi istikrarını tehlikeye sokan bir ülke. Biz o oyunlara gelmeyeceğiz. Kimin ne yaptığını, neden kışkırttığını iyi biliyoruz. Avrupa Birliği de artık dersini alacak. Türkiye’siz Avrupa Birliği’nin ne olduğunu pandemi sonrası gördüler, bundan sonra da görecekler. Bu sıra doğalgazla ilgili yaptığı akım kesilme durumlarından dolayı Avrupa’nın içine düştüğü durumu görüyorsunuz. Türkiye bu sorunların hiçbiriyle muhatap olmayacak. Ekonomide ki bu büyüme devam edecek. 31 milyona ulaşan çalışan sayımız var. Bizim bölgemizdeki iller olan Antep, Malatya, Erzurum illerimizde organize sanayi bölgelerinde boş yer bulamıyoruz. Her ne kadar işsizlik var deniliyorsa da fabrikalarda işçi arama durumundayız. Bazı arkadaşlarımız iş beğenmiyorsa onun da müsebbibi biz değiliz. Herkes kamuya girmek istiyor. Kamuda çalışmak daha cazip geliyor” dedi. 

ÇOCUKLARIMIZI ÖZEL SEKTÖRE TEŞVİK EDELİM

Demiröz,“İtiraf edeyim Özal dönemindeki kamuda küçülme dönemini sürdüremedik. Kamuyu güçlendirdik, kamuda çalışanlarımızın ücretlerini belli bir noktaya getirdik. Rahatlığı da var tabi herkes 657’nin arkasına sığındı ve kamuya talep çoğaldı. Ben herkesten rica ediyorum çocuklarımızı özel sektöre teşvik edelim. Kamuda yükselmek sınırlı oluyor. Özel sektörde 3-4 yıl asgari ücretle çalışılabilir ama daha sonra önü açık. Gençlere ve kadınlara değer veren bir partiyiz. En fazla kadın milletvekili olan parti biziz. Cumhurbaşkanımıza, Ak Parti’ye ve Cumhur İttifakı’na güvenelim. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde İnşallah ülkemizi çok çok daha iyi yerlere taşıyacağız. Türkiye dünyada kazanca göre en iyi yaşanabilen 10’uncu ülke konumundayız. Bunu unutmamak lazım. Ülkemizin nereden nereye geldiğini gençler dışında herkes biliyor. Gençlere anlatacağız ve birlik içerisinde İnşallah 2023’te Cumhurbaşkanımızı ve Cumhur İttifakı’nı bu ülkenin yönetimine getireceğiz” dedi.

ELAZIĞ EN BÜYÜK CEVABI VERDİ 

Demiröz,“ Hiçbir demokrasiye, insanlığa uymayan şeyler yapıyorlar. İnsanlar işlerinden ediliyor, işçiler işten atılıyor. Bazı ithal oylarla verdikleri tavizleri de görüyorsunuz, kimleri çalıştırıyorlar. Bu millete düşmanlık eden, bu ülkeye ihanet eden insanları yanlarında barındırıyorlar. Geçtiğimiz hafta Elazığ, bunlara en büyük cevabı verdi. Hepinizi yürekten kutluyorum. Türkiye artık istikrarını ve istikbalini kendisi belirleyen bir ülke oldu. Bizi savunma sanayisinde çökertmek istediler, başaramadılar. Kötü ev sahibi, mal sahibi yapar deniliyor ya işte biz de kendi silahlarımızın yüzde 80’ini kendimiz yapma başarısını gösteriyoruz artık. Türkiye, her türlü silahını kendi yapacak güce erişti.  İHA ve SİHA’larımız dünyada parmakla gösteriliyor” dedi.

ELAZIĞ’DA KİM SEVİLİYORSA LİSTEDE ONLAR OLACAK 

Demiröz,“Bugün Elazığ’ı gezdik, belediye başkanımızı kutluyorum. Ondan önceki belediye başkanlarının da başladıkları yerden şimdiki başkanımız devam ediyor. Birlik beraberlik var. Bizim Elazığ Milletvekili olan kardeşlerimin meclisteki çalışmalarını izliyorum. Hepsi bu ülke ve şehir için gayret sarf ediyorlar. Onlara destek olalım”

Demiröz: 'Alanda Kim Seviliyorsa Söyleyin'

“BAZI MİLLETVEKİLLERİ YENİ DÖNEMDE OLMAYACAK”

Demiröz,“ Yeni seçimler geliyor. Bazılarımız olacak, bazılarımız olmayacak. Ama şunu herkes bilmeli ki Elazığ’ın sahada en sevilen insanları bizim listelerimizde olacak. Bunu şimdiden ifade edeyim. Sahada, Elazığ’da kimler seviliyorsa eskilerden, yenilerden fark etmez, listelerimizde onlardan oluşacak. Atlananlar veya gözden kaçırılanlar olabilir ama ilmik ilmik gezilerek, işlenerek bu listeler hazırlanacak. Benim sizlerden ve teşkilatımızdan istirhamım genel merkeze ve il koordinatörümüze yardımcı olmalarıdır. Herkes içinden geleni açık açık çok net bir şekilde söylemeli. Arkadan konuşmamalı varsa içindekini ortaya koymalı. Bu şekilde Elazığ’daki vatandaşlarımız kendinden olanları listeye koyarak Ak Parti’nin 2023’deki çalışmalarına destek olmalı. Bunu herkesten talep ediyoruz. Kim ne biliyorsa söylesin. Alanda kim seviliyorsa açıkça söylensin” dedi.