DEMİRBAĞ YİNE COŞTU…

Televizyon programları ile TBMM'deki konuşmaları ve muhalefet milletvekillerinin sataşmalarına verdiği cevaplarla adından sık sık gündeme gelen ilimiz Ak parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, CHP'nin FETÖ suçlamaları yönelttiği turizmci ve iş adamı Fettah Tamince için yine gündem yaratacak sözler sarf etti. Meclis'te tansiyonun birdenbire yükseldiği anlarda Demirbağ, 'O şerefsiz bizim içimizde değil' ifadesini kullandı.

DEMİRBAĞ YİNE COŞTU…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DEMİRBAĞ: “O ŞEREFSİZ İÇİMİZDE DEĞİL”

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL'den sonra kripto FETÖ'cülerin bir kısmının hala AK Parti'nin içinde olduğunu söylemesinin ardından AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, "Nerede, kim?" diye sordu. "Bir kısmı devlet bürokrasisindedir, bir kısmı Tayyip Bey'in masasındadır Fettah Tamince gibi" sözleri üzerine Demirbağ, "Burada' diyorsun, 'burada, burada' diyorsun, 'içinizde' diyorsun. O 'şerefsiz' bizim içimizde değil" karşılığını verdi.

İşte o tartışmalı diyaloğun tamamı:

-Engin Altay: Şimdi, 'Bu FETÖ'cü, sen az FETÖ'cüsün, öteki çok FETÖ'cü.' Bu tartışmalardan size hakikaten ekmek çıkmaz, bize de bir şey bulaşmaz. Ama tekrar ediyorum milletimiz daha iyi anlasın diye, 16 Temmuz 2016'da OHAL ilan ettikten sonra bile kripto FETÖ'cülerin bir kısmı hâlâ içinizdedir.

Zülfü Demirbağ: Nerede?

Engin Altay: Bir kısmı devlet bürokrasidedir, bir kısmı Tayyip Bey'in masasındadır, Fettah Tamince gibi, tamam mı kardeşim? Parası olanlarla hesaplaşamadınız, en büyük ayıp da budur. Samanyolu’na çıkmışız, Mahmut Tanal çıkmış; ben gönderdim, ben dedim ki: 'Git, bu televizyonla ilgili bir durum var, bir bak.' Bizim için kişiler değil, hukuk önemlidir. Ama sapla saman birbirine karışmayacak, her Kürt terörist olarak algılanmayacak, bunu sizin için söylüyorum ve devlet hukukun içinde kalacak, hukukun içinde. Hukukun dışına çıkan devlet, sadece terör örgütlerine hizmet eder. FETÖ tartışmasını devam ettirmek istiyorsan, 16 maddem hazır.

Zülfü Demirbağ: Bir daha konuşmaya çıkınca kripto FETÖ'cüleri açıkla lütfen.

Engin Altay: Açıklarım.

Zülfü Demirbağ: E, zan altında bırakma.

Engin Altay: Fettah Tamince dedim ya…

Zülfü Demirbağ: Kim?

Engin Altay: Fettah Tamince.

Zülfü Demirbağ: E, burada mı? 'İçinizde' diyorsun, 'burada' diyorsun.

Engin Altay: E, çağırın gelsin.

Zülfü Demirbağ: 'Burada' diyorsun, 'burada, burada' diyorsun, 'içinizde' diyorsun. O şerefsiz bizim içimizde değil.