Demirbağ: 'İsveç, Ateşle Oynuyor'

Diyanet İşleri Başkanlığınca tüm ülke sathında pazar günleri gerçekleştirilen 'Sabah Namazında Buluşuyoruz' etkinliği İzzetpaşa Camiinde gerçekleştirildi.

Demirbağ: 'İsveç, Ateşle Oynuyor'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Namaz sonrası İsveç’te Kutsal kitabızın yakılması protesto edildi.

TÜGVA tarafından düzenlenen programa Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ, siyasi parti temsilcileri, STK başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Danimarkalı aşırı sağcı politikacı Rasmus Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği yakınında Kur'an-ı Kerim'i yakmasına ve İsveç polisinin eyleme izin verme kararına sert tepki göstererek, "İsveç ateşle oynuyor' dedi.

Demirbağ yaşanan olayla ilgili olarak: "Daha sonra yine İsveç'in başkenti Stockholm'de Kutsal Kitabımız Kur’ân-ı Azimüşşân'a yönelik alçak bir eylem daha yapıldı.İslam Dünyasını hedef alan bu alçaklığa İsveç polisi izin verdiği gibi, küstahça Kur’an-ı Azimüşşân’ı yakma gafletinde bulunan insan müsveddesini koruma çemberine alarak kimsenin yaklaşmasına da izin verilmemiştir" şeklinde konuştu.

İşte Milletvekili Demirbağ'ın o açıklaması:

"Yaklaşık 10 gün önce İsveç'in başkenti Stockholm’de bir grup terör örgütü PKK/YPG destekçisi, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almıştı. Cumhurbaşkanımıza ve Türkiye’ye karşı yapılan hadsiz eyleme İsveç makamları ses çıkartmadığı gibi İsveç’teki yetkili savcılık, çirkin maket asma eylemini suç unsuru bulmayarak dosyayı kapatmıştı.

Daha sonra yine İsveç'in başkenti Stockholm'de Kutsal Kitabımız Kur’ân-ı Azimüşşân'a yönelik alçak bir eylem daha yapıldı.
İslam Dünyasını hedef alan bu alçaklığa İsveç polisi izin verdiği gibi, küstahça Kur’an-ı Azimüşşân’ı yakma gafletinde bulunan insan müsveddesini koruma çemberine alarak kimsenin yaklaşmasına da izin verilmemiştir. 

Kuran-ı Kerim’in yakılması, tüm dinlere ve inanç hürriyetine karşı bir tehdit olduğu gibi, bu çirkin eylem en büyük insanlık suçudur. 
İslam Dünyasına yapılan bu büyük saygısızlık ve hakaret karşısında Müslüman kardeşlerimizin gereken tepkiyi ortaya koyacağından şüphemiz yok. 

İsveç’te bu vahim olayın hemen ardından bu kez de PKK terör örgütü iltisaklı gruplarca ülkemiz karşıtı propaganda eylemi gerçekleştirildi.

Yaklaşık 10 gün içinde İsveç’te Sn. Cumhurbaşkanımıza, Türkiye’ye ve İslam Dünyasına yapılan alçak ve aşağılık eylemler açıkça Türkiye’yi ve İslam Dünyasını hedef alan vahim olaydır. 

Bu alçak eylemlere müsaade eden, kendilerini medeniyetin beşiği olarak tanımlayan Avrupa ve İsveç makamlarının ülkemiz ve dinimize olan bakış açısı da iyice anlaşılmıştır.

Terör eylemleri ve hadsiz, alçak saldırıları özgürlük ve demokrasi olarak tanımlayan İsveç makamlarının ifade hürriyetinin ne olduğunu öğrenmesi gerekir. 

Dinimize hakaretiyle barbar ülkeler konumunda yer alan bu ülkenin tüm insani değerlere karşı düşmanca yaklaşımlara çanak tutması tarihin kara sayfalarında yer alacaktır. 

2023 seçimlerine adım adım yaklaşırken İsveç’teki saldırıların yanı sıra Sn. Cumhurbaşkanımıza ve ülkemize karşı aşağılık söylemler ve provokasyonlar, İngiltere’de de devam etmektedir.

İngiltere merkezli medya kuruluşu The Economist tarafından yayınlanan bir haberdeki ifadeler ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik alçak söylemler, Türkiye’ye hazımsızlığın açık göstergesidir. 

2023 seçimlerine yaklaştıkça Cumhurbaşkanımıza, ülkemize ve Dinimize yönelik yapılan saldırılar ve algı operasyonlarının kime ya da kimlere yaradığı, kimlere çanak tuttuğu Aziz Milletimizin dikkatinden kaçmamaktadır. 

Necip Milletimiz; Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye düşmanlarına karşı her zaman sesini yükseltecek, Türkiye düşmanlarının oyunlarını bozacaktır. 

Savunma sanayiinden, ARGE’ye, bilişimden, enerji kaynaklarına kadar önemli yatırım ve keşiflere imza atan Türkiye’den, Türkiye’nin günden güne güçlenmesinden korkan ve bu korkuyu iliklerine kadar hisseden Avrupa ülkeleri ve ABD’ye gereken cevabı, sandıkta verecektir inşallah." 

Demirbağ: 'İsveç, Ateşle Oynuyor'
Demirbağ: 'İsveç, Ateşle Oynuyor'
Demirbağ: 'İsveç, Ateşle Oynuyor'
Demirbağ: 'İsveç, Ateşle Oynuyor'
Demirbağ: 'İsveç, Ateşle Oynuyor'