Delege mi Seçildi Başkan mı?

Genel Merkezin Haziran 2023 seçimleri öncesinde yapma kararı aldığı genel kurul için İyi Parti il teşkilatlarında hummalı bir şekilde delege seçimleri yapılıyor.

Delege mi Seçildi Başkan mı?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu kapsamda, İYİ Parti Elazığ İl Teşkilatı, merkez ilçe, köy ve mahalle delege seçimleri geçtiğimiz pazar günü gerçekleştirildi. 

Haber basına servis edilirken kullanılan cümleleri aynen almak istiyoruz. “Yüksek katılımla gerçekleşen seçimde Gürgözeler yönetimi, 400 delegenin 398 ini kazanarak güven tazeledi.”

Haydiiii. Bu haber basına servis edilmeden önce Başkan Servet Gürgözeler’e sunuldu ve onayı alındı mı çok merak ediyoruz. Muhtemelen sunulmamış olarak değerlendiriyoruz. Zira yıllardan beri teşkilatçılık ve parti yönetimlerinde görev yapmış, Belediye meclis üyeliği ve MHP il Başkanlığı yapmış Servet Gürgözeler’in bu metne onay vermesi ve servis edilmesine müsaade etmesi mümkün değil.

Öncelikle yapılan bir kongre değil. Yapılan iş, Genel Kurul öncesi tüm illerin yapması gereken il, ilçe ve köy delegelerinin seçimi. Yani yönetim değil delegeler belirleniyor.

Seçilen delegeler, daha sonraki bir tarihte yapılacak merkez ilçe ve il kongrelerinde oy kullanarak parti yönetimi ve il başkanını seçecekler.

Durum ve keyfiyet bu olmasına rağmen, “Gürgözeler yönetimi, 400 delegenin 398’ini kazanarak güven tazeledi ” gibi bir cümle ya siyasi partiler kanununu bilmemek ya kendi parti tüzük ve teşkilat esaslarından habersiz olmak ya da bu konunun gerçekten bilgisizi olmakla izah edilebilir.

Aslında bu haber bizzat Servet Gürgözeler’i zor durumda bırakmak için hazırlanmış da olabilir. Daha il kongre tarihi açıklanmamışken, her biri ciddi bir potansiyele sahip adaylar ortaya çıkmamışken Servet Gürgözeler’in  güven tazelediğini dile getirmek parti içi disiplin ve teşkilat anlayışına hiç ama hiç  uygun değil. 

Eğer bu cümlelerle “Başkanımız Servet Gürgözeler’in belirlediği delege adaylarının ikisi hariç hepsi seçildi” demek isteniyorsa bu daha büyük bir fekalettir. Bu cümlenin anlamı şudur ki “Delegeleri ben tespit ettim, ben listeledim ve ben seçtirdim. Kongrede de bunların oyu benim, ben de yeniden başkanım”

Dedik ya neresinden bakarsanız bakın, hiçbir siyasi etik ve teşkilat disiplinine yakışmayan bu haber, inşallah sehven yazılmış ve dikkatsizce basına servis edilmiş olsun. Yoksa İyi de iyi kavga var,  şimdiden haber vermiş olalım.