Değişim Kongreye Kaldı

AK Parti'de 31 Mart'ın ardından gerçekleşen ilk Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında sonuçlara ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.

Değişim Kongreye Kaldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Seçimin sayısal sonuçları ile illerdeki durum ele alındı. Şimdi sırada bu veriler ışığında siyasal sonuçların değerlendirilmesi var. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MKYK'nın açılış konuşmasında uzun bir seçim değerlendirmesi yaptı.

Sonuçların üzerinde dikkatle durulması gerektiğini belirten Erdoğan, "Bayrak değişimine gideceğiz. Bünyemizde gerekli değişimleri yapacağız " ifadesini kullandı.

Erdoğan, yıl sonuna doğru yapılması planlanan kongrenin de parti içinde bir yenilenme fırsatı sunacağını söyledi. Yönetim kademelerinde değişimin kongreden önce olabileceği de belirtiliyor.

Ak Parti MKYK toplantısında da dile getirtildiği gibi yılsonunda gerçekleştirilecek kongrede köklü değişiklik yapılacak ama bu tarihe kadar parti üst yönetiminde ciddi değişimler yaşanabilir.

Bu değişimlerin partinin kaybettiği itibar ve imajını yeniden geri kazanmasına yeter mi bilinmez ama Ak Partide  sorun,  değişimden daha öte boyutlarda tartışılması gereken bir konu. 

Partinin yeniden özüne dönmesi ve dava bilincine ulaşması için manevi ruha ihtiyaç var. İktidarın imkânları ve makamların şaşaalı fırsatları, bunun manevi vebalini taşıyamayacak insanların elinde bir imtiyaza, haksız çıkara, yolsuzluk ve usulsüzlüklere büründü.

Bunu gören halk, tepkisini sandığa gitmeyerek gösterdi ve bu da CHP’ye yaradı. 

İşin ilginç tarafı sandığa gitmeyen Ak Partililer, Ankara ve İstanbul’un kaybedilmesinden çok da rahatsız değil. Hatta aradaki farkın açılmasından da memnun. Zira bunu Ak Partililerin yalın çıplakla yüzleşmesinin fırsat ve imkân verdiğini düşünüyorlar.

Ak Parti cenahında halkın mesajının alındığına dair cümleler sarf edilse de günün sonunda partinin üst yönetimi yine hataların mimarlarına kalacaksa vay halimize.